• Olet tässä:
  • Etusivu
  • Café Villa Hannalan toiminta Unirestalle 1.4.2017 alkaen

Café Villa Hannalan toiminta Unirestalle 1.4.2017 alkaen

Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy (OAKK) ja Uniresta Oy ovat sopineet Café Villa Hannalan vuokraamisesta Uniresta Oy:lle 1.4.2017 alkaen. OAKK:n ravintolatoiminta jatkuu Kotkantiellä ravintola Killingissä. Killinki palvelee ravintolana niin OAKK:n opiskelijoita, henkilökuntaa kuin kaikkia muitakin asiakkaita, ja siellä jatkuu myös ravintola-alan opetustoiminta.

Café Villa Hannala on kaunis, historiallisesti merkittävä pitsihuvila Toppilansaaressa Oulun keskustan läheisyydessä. Huvilan rakennutti kauppaneuvos Johan Vilhelm Snellman vuonna 1859. Hannalan oletetaan saaneen nimensä Snellmanin tyttären Hannan mukaan. Oulun Aikuiskoulutuskeskus osti kiinteistön 2000-luvun alussa ja entisöi jo pahoin ränsistyneen huvilan entisenkaltaiseen loistoonsa vuosina 2004–2008. Vappuaattona vuonna 2008 Villa Hannala avasi ovensa kesäkahvilana ja tilausravintolana. Café Villa Hannala -nimi säilyykin kahvilan nimenä, vaikka toimija taustalla vaihtuu.

Toimijanvaihdoksella sekä OAKK että Uniresta haluavat turvata Hannalan perinteiden jatkumisen ja kehittymisen. Maankuulu lohisoppa tulee jatkossakin olemaan lounastarjonnan keskeinen osa, mutta tuotevalikoima tulee myös täydentymään erikoiskahveilla sekä uusilla pienillä suolaisilla ja makeilla syötävillä. Aivan erityisesti odotetaan hillo- ja kermavaahtopäällysteisiä vohveleita sekä erilaisia voileipiä, jotka tuovat toivotun täydennyksen Hannalan perinneherkkuihin.

Café Villa Hannala on suosittu myös erilaisten kokous- ja yksityistilaisuuksien tapahtumapaikkana. Uudistuksen myötä myös tilavuokrauspalvelujen tarjonta tulee monipuolistumaan ympärivuotiseksi. Myös erilaiset tapahtumat ja teemapäivät ovat jatkossakin tervetulleita tontille, ja esimerkiksi Hannalan joulutori, vappu- ja äitienpäivälounas sekä venetsialaiset tulevat toteutumaan tänäkin vuonna. Näin Hannala tulee jatkossakin palvelemaan oululaisia viihtyisänä pysähdyspaikkana keskustan kiireiden ja Hieta- ja Toppilansaaren luontokohteiden välissä.

Toimijanvaihdos ei vaikuta jo sovittuihin tilaisuuksiin tai tilavarauksiin, vaan niistä huolehtii ammattitaitoinen Unirestan henkilöstö. Café Villa Hannalan omistajuus säilyy edelleen OAKK:lla.

Café Villa Hannala tulee avaamaan ovensa viikkoa ennen vappua. Asiakkaiden pyynnöstä aukioloaikoja pidennetään: kahvila on avoinna elokuun loppuun saakka sunnuntaista torstaihin klo 10–18 sekä perjantaisin ja lauantaisin klo 10–20. Keskikesällä aukioloaikoja jatketaan tästäkin pidemmiksi. Sitä perinteistä lohisoppaa ja muitakin lounasherkkuja on tarjolla päivittäin klo 17.00 saakka.

Lisätietoja:
Uniresta Oy:n toimitusjohtaja Kaija-Liisa Silvennoinen, p. 044 7140 309, kaija-liisa.silvennoinen(a)uniresta.fi
OAKK:n toimitusjohtaja, rehtori Susanna Maunu, p. 044 703 7961 susanna.maunu(a)oakk.fi

Uniresta Oy on oululaisten opiskelijayhteisöjen omistama vuonna 1992 perustettu ravintolayritys, joka jatkaa Oulun ylioppilasapu ry:n vuonna 1962 alkanutta ruokala- ja kahvilatoimintaa. Vuosien saatossa liiketoiminta on laajentunut ja tänä päivänä yritys käsittää kymmenen toimipaikkaa eri puolilla Oulua.  Uniresta Catering tarjoaa tasokkaita juhla- ja cateringpalveluja. Unirestalla työskentelee 50 palvelualan ammattilaista. Liikevaihto vuonna 2015 oli noin 8,1 miljoonaa euroa.

Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy (OAKK) järjestää tutkintotavoitteisen koulutuksen lisäksi lyhytkestoista täydennyskoulutusta aikuisille sekä erilaisia palveluja työyhteisöille. Vuosittain tuhannet eri elämäntilanteissa olevat aikuiset päivittävät OAKK:ssa osaamistaan työelämän tarpeita vastaavaksi. Ammatillista aikuiskoulutusta toteutetaan tiiviissä yhteistyössä sekä opetus- ja kulttuuri- että työ- ja elinkeinoministeriön, Opetushallituksen, ELY-keskusten, työ- ja elinkeinotoimistojen, alueen työyhteisöjen, muiden oppilaitosten sekä eri järjestöjen kanssa. Henkilökunnan määrä OAKK:ssa on noin 150, ja vuonna 2015 liikevaihto oli 14,4 miljoonaa euroa.