• Olet tässä:
  • Etusivu
  • Ravintola Hilikku siirtyy Unirestalle

Ravintola Hilikku siirtyy Unirestalle

Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy (OAKK) ja Uniresta Oy ovat sopineet ravintola Hilikun siirtymisestä OAKK:lta Uniresta Oy:lle 1.10. alkaen. OAKK jatkaa opetustoimintaa Nahkatehtaankatu 2:ssa sijaitsevassa kiinteistössä, mutta luopuu ravintolatoiminnasta kokonaan tässä osoitteessa. OAKK:lle jää ravintolatoimintaa Villa Hannalaan Toppilansaareen sekä Kotkantielle ravintola Killinkiin.

Ravintola Hilikku sijaitsee historiallisessa Åströmin tehdasmiljöössä Oulun keskustan välittömässä läheisyydessä. Hilikku-sana on Oulun murretta ja tarkoittaa viime vuosisadan alussa käytössä ollutta 25 pennin kolikkoa. Hilikku-nimi säilyy ravintolan nimenä, vaikka toimija taustalla vaihtuu.

Hilikku tarjoaa jatkossakin joustavasti muunneltavia tiloja yritysten ja yksityisten henkilöiden käyttöön – kokouksista juhlatilaisuuksiin. Hilikku on säännöllisesti auki arkipäivisin lounasaikaan ja toimii lounasravintolana. Muina aikoina ravintola on auki tilauksesta.

Ravintola Hilikun toiminnassa ja valikoimassa korostuvat jatkossakin paikallisuus ja laadukkuus. Uniresta Oy haluaa kunnioittaa paikan historiallista miljöötä ja Hilikun pitkää perinnettä, joten isoja muutoksia toimintaan ei ole luvassa. Jotain pientä uutta on kuitenkin tulossa mm. tuotevalikoimaan ja sisustukseen. OAKK:n toiminta ravintola Hilikun tiloissa päättyy syyskuun loppuun mennessä. Uniresta Oy:n ravintola Hilikku avaa ovensa mahdollisimman nopeasti lokakuun alussa. Omistajuuden vaihdos ei vaikuta asiakkaisiin, ja sovitut tilaisuudet ja tilavaraukset hoidetaan normaalisti Unirestan toimesta.

”Olemme Unirestalla todella innoissamme uudesta ravintolasta. Ravintola Hilikulla on hienot perinteet, joita aiomme vaalia huolella. Hilikun miljöö on hieno ja mahdollistaa monenlaisten tilaisuuksien järjestämisen. Tulemme erityisesti panostamaan laadukkaaseen lounaaseen ja monipuolisiin kokous- ja juhlapalveluihin ravintola Hilikussa. Uskon, että oululaiset arvostavat Hilikun paikallista historiaa ja toiminnan säilymistä paikallisella toimijalla” sanoo Uniresta Oy:n toimitusjohtaja Kaija-Liisa Silvennoinen.

OAKK:n rehtori Susanna Maunu on tyytyväinen ravintolatoiminnan siirtymisestä Unirestalle: ”Olemme iloisia, että ravintola Hilikun toiminta jatkuu pätevissä käsissä. Uskon, että voimme hyödyntää yhteistyötä myös ravintola-alan opiskelijoittemme hyväksi.”

Lisätietoja:

Uniresta Oy:n toimitusjohtaja Kaija-Liisa Silvennoinen, p. 044 7140 309, kaija-liisa.silvennoinen@uniresta.fi

OAKK:n toimitusjohtaja rehtori Susanna Maunu, p. 044 703 7961 susanna.maunu@oakk.fi

Uniresta Oy on oululaisten opiskelijayhteisöjen omistama vuonna 1992 perustettu ravintolayritys, joka jatkaa Oulun ylioppilasapu ry:n vuonna 1962 alkanutta ruokala- ja kahvilatoimintaa. Vuosien saatossa liiketoiminta on laajentunut ja tänä päivänä yritys käsittää kymmenen toimipaikkaa eri puolilla Oulua.  Uniresta Catering tarjoaa tasokkaita juhla- ja cateringpalveluja. Unirestalla työskentelee 50 palvelualan ammattilaista. Liikevaihto vuonna 2015 oli noin 8,1 miljoonaa euroa.