Ajoneuvonosturinkuljettajan ammattitutkinto, Oulu

Hakuaika päättynyt

14.08.2017

Ajankohta

4.9.2017–13.8.2018

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu konealan työkokemusta omaaville (esim. ajoneuvonosturi-, kurottaja-, kuormausnosturi-, maarakennus- tai kuljetusala) tai sellaisiin haluaville henkilöille. Kuorma-auton ajamiseen oikeuttava lupa on välttämätön. Pohjakoulutusvaatimuksena on peruskoulun päättötodistus ja alalle soveltuva terveys, sekä mm. hyvä stereo-/syvyys-näkökyky.

Ryhmäkoko

8

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on perehtyä ajoneuvo- ja kuormausnostureihin, niiden kuljettamiseen sekä työskentely-olosuhteisiin ja tätä kautta lisätä osallistujien valmiuksia toimia ajoneuvonosturinkuljettajan tehtävissä.

Koulutukseen osallistuvien minimitavoite on suorittaa VNa 403/2008, 14 §:n määräämä soveltuva osa. Arvion näyttökelpoisuudesta koulutuksen aikana suoritettavaan ammattitutkintoon tekee kouluttaja yhdessä ulkopuolisen arvioijan kanssa.

Toteutustapa

Koulutus toteutetaan ilta-/monimuoto-opiskeluna.

Koulutuspaikan osoite: Konetie 15, Oulu

Sisältö

Ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen (VNa 403/2008, 14 §:n soveltuva osa)

tai

Jos haluat täydentää aiemman osatutkinnon kokotutkinnoksi:

  • Nosturin rakenne, huolto ja korjaus
  • Nostosuunnitelman todentaminen
  • Valinnaisen ajoneuvonosturin käyttö

Jos haluat suorittaa ylimääräisenä osana:

  • Kuormausnosturinkäyttö asennustyössä (VNa 403/2008, 14 §:n soveltuva osa)

Tutkinnon perusteisiin voit tutustua täällä.

Tutustu näyttötutkintoon

Kustannukset

Opiskelijamaksu on 200 €. Näyttötutkinto suoritetaan näytöillä, joista opetushallitus perii tutkintomaksuna 58 €. Jos olet aikaisemmin maksanut maarakennusalan ammattitutkinnon tutkintomaksun, maksua ei tarvitse enää suorittaa, mikäli voit todistaa maksaneesi tutkintomaksun saman tutkinnon osalta.

Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, osallistumismaksu on maksettava.

Opintojen rahoitus

Työttömien, yli 25-vuotiaiden on mahdollista opiskella omaehtoisessa koulutuksessa työttömyysetuudella, mikäli koulutus on päätoimista. Ota yhteyttä lähimpään työ- ja elinkeinotoimistoon ennen koulutukseen hakeutumista. Lisätietoja löydät osoitteesta www.te-palvelut.fi.

Jos olet työtön ja 20–24 -vuotias, voit rahoittaa opintosi opintotuella, asumislisällä ja/tai opintolainalla. Ole yhteydessä Kelaan ja varmista oikeutesi näihin etuuksiin ennen koulutukseen hakeutumista.

Koulutusta rahoittaa myös Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Peruutus

Mikäli koulutukseen ei ilmoittaudu riittävästi opiskelijoita, pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus tai siirtää se toiseen ajankohtaan.

Muuta

Koulutusrahasto palkitsee 390 euron verottomalla stipendillä alle 64-vuotiaat aikuiset, jotka ovat suorittaneet hyväksyttävästi näyttötutkintojärjestelmän mukaisen koko tutkinnon. Edellytyksenä on muun muassa, että hakija on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. OAKK:n toimisto neuvoo tässäkin asiassa.

Yhteyshenkilöt

Kouluttaja Tomi Tuomela, p. 044 703 7823, tomi.tuomela(a)oakk.fi

Hae koulutukseen

Takaisin edelliselle sivulle