Ajoneuvonosturinkuljettajan ammattitutkinto, Oulu (NAO)

Hakuaika päättynyt

20.08.2014

Ajankohta

1.9.2014–6.8.2015

Pääsyvaatimukset

Koulutus kuuluu nuorten aikuisten osaamisohjelmaan ja on osa nuorten yhteiskuntatakuuta. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti 20–29-vuotiaille, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa.

Koulutus on suunnattu konealan työkokemusta omaaville (esim. ajoneuvonosturi-, kurottaja-, kuormausnosturi-, maarakennus- tai kuljetusala) tai sellaisiin haluaville henkilöille. Kuorma-auton ajamiseen oikeuttava lupa on välttämätön. Pohjakoulutusvaatimuksena on peruskoulun päättötodistus ja alalle soveltuva terveys, sekä mm. hyvä stereo-/syvyys-näkökyky.

Työttömien, 25–29-vuotiaiden on mahdollista opiskella omaehtoisessa koulutuksessa työttömyysetuudella, mikäli koulutus on päätoimista. Ota yhteyttä lähimpään työ- ja elinkeinotoimistoon ennen koulutukseen hakeutumista. Lisätietoja löydät osoitteesta www.mol.fi.

Jos olet työtön ja 20–24-vuotias, voit rahoittaa opintosi opintotuella, asumislisällä ja/tai opintolainalla. Ole yhteydessä Kelaan ja varmista oikeutesi näihin etuuksiin ennen koulutukseen hakeutumista.

Toteutustapa

Koulutus toteutetaan ilta-/monimuoto-opiskeluna.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on perehtyä ajoneuvo- ja kuormausnostureihin, niiden kuljettamiseen sekä työskentely-olosuhteisiin ja tätä kautta lisätä osallistujien valmiuksia toimia ajoneuvonosturinkuljettajan tehtävissä.

Koulutukseen osallistuvien minimitavoite on suorittaa VNa 403/2008, 14 §:n määräämä soveltuva osa. Arvion näyttökelpoisuudesta koulutuksen aikana suoritettavaan ammattitutkintoon  tekee kouluttaja yhdessä ulkopuolisen arvioijan kanssa.

Sisältö

Ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen (VNa 403/2008, 14 §:n soveltuva osa)

tai

Jos haluat täydentää aiemman osatutkinnon kokotutkinnoksi

Valinnaisen nosturin käyttö:

  • Nosturin rakenne, huolto ja korjaus
  • Nostosuunnitelman todentaminen

Jos haluat suorittaa ylimääräisenä osana:

  • Kuormausnosturinkäyttö asennustyössä (VNa 403/2008, 14 §:n soveltuva osa)

Kustannukset

Koulutus on maksuton nuorten yhteiskuntatakuun piiriin kuuluville.

Peruutus

Mikäli koulutukseen ei ilmoittaudu riittävästi opiskelijoita, pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus tai siirtää se toiseen ajankohtaan.

Muuta

Koulutusrahasto palkitsee 390 euron verottomalla stipendillä alle 64-vuotiaat aikuiset, jotka ovat suorittaneet hyväksyttävästi näyttötutkintojärjestelmän mukaisen koko tutkinnon. Edellytyksenä on muun muassa, että hakija on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. OAKK:n toimisto neuvoo tässäkin asiassa.

Yhteyshenkilö(t)

Kouluttaja Tomi Tuomela, p. 044 703 7823,tomi.tuomela(a)oakk.fi

Hae koulutukseen

Takaisin edelliselle sivulle