Hitsauksen perusteet

Ajankohta

08.01.2018, kesto enintään 120 pv

Kuvaus

Kiinnostaako sinua käsillä tekeminen ja hyvä työllistyminen? Hitsaaja on oman alansa ammattilainen, joka muuttaa suunnittelijoiden työt käytännön kappaleiksi käyttäen apuna usein tietokoneavusteisia tuotantolaitteistoja. Suuri osa hitsaajista työllistyy yrityksiin, jotka tekevät ainakin välillisesti vientituotteita. Työssä tarvitaan ammatillisen osaamisen lisäksi yhteistyötaitoja sekä vastuullisuutta.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat alasta kiinnostuneet sekä alan koulutukseen ja tavoiteammattiin soveltuvat TE-toimiston asiakkaat. Eduksi katsotaan aiempi kone- ja metallialan ammatillinen peruskoulutus, työkokemus tai harrastuneisuus. Koulutuksen tavoitteena on kone- ja metallialan ammattiosaamisen lisääminen ja työllistyminen alan tehtäviin.

Lisätiedot

Metalliteollisuus tarjoaa tulevaisuuden haasteita ammattilaisille. Levyseppähitsaaja on oman alansa ammattilainen, jonka työn tuloksena syntyy mm. erilaisia teräsrakennetöitä kuten säiliöitä ja laivoja. Työ vaatii sopeutumista vaihteleviin työtehtäviin ja hyvää näkökykyä. Levyseppähitsaajan omasta motivaatiosta ja oppimisen halusta riippuu pitkälle se, mille tasolle hän ammatissa etenee.

Koulutuksesta järjestetään INFOTILAISUUS keskiviikkona 13.12.2017, klo 14:00 osoitteessa Oulun Aikuiskoulutuskeskus, Kotkantie 3, ovi A4.

TOTEUTUSTAPA JA TAVOITE
Koulutuksen yhteistyökumppaneiksi on lupautunut suurin osa Oulun alueen konepajoista. Koulutus kestää enintään 120 päivää ja siihen otetaan yritysten tarpeiden mukainen määrä opiskelijoita. Koulutus on erittäin käytännönläheistä. Suurin osa koulutuksesta tapahtuu levy-/hitsaushallissa harjoitus- ja asiakastöitä tekemällä sekä luokkahitsauksia harjoittelemalla. Koulutuksen tavoitteena on että opiskelija saa pätevyyden yrityksissä tarvittaville hitsausmenetelmille, suoriutuu työtehtävistä itsenäisesti ja pystyy toimimaan yrityksissä työryhmien jäsenenä. Tavoitteena on myös opiskelijan motivointi itsensä kehittämiseen ja jatkuvaan uuden oppimiseen.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:
– Orientaatio
– Tulityö-, työturva ja EA-korttikoulutukset
– Koulutus perustuu opiskelijan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmaan ja yritysten toiveisiin opiskelijan osaamisesta. Koulutus voi koostua esimerkiksi seuraavista aihealueista: IW-tentti, hitsaajan yleistaidot, liitosten esivalmistelu ja jälkikäsittely, puikkohitsaus, MIG/MAG-hitsaus, TIG-hitsaus ja hitsaajan ammattitekniikka.
– Työnhakuvalmennus
– Työssäoppiminen

Lisätietoja koulutuksesta: kouluttaja Martti Hautamäki, p 044 703 7708, martti.hautamaki@oakk.fi

KOULUTUKSEEN HAKEMINEN
Hae koulutukseen Oma asiointi -verkkopalvelussamme täytettävällä sähköisellä lomakkeella tai TE-toimistosta saatavalla hakulomakkeella. Sähköiseen lomakkeeseen pääset tämän ilmoituksen Tiedot -välilehdestä ja klikkaamalla ”Hae tähän koulutukseen”. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”Tarkemmat perustelut”, sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella. Voit seurata hakemuksesi tilannetta Oma asiointi -verkkopalvelusta, "Koulutushakemusteni tilanne" -kohdasta. Koulutuksen valintatiedot lähetetään hakijoille postitse.

Huomaathan, että koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen.

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702 tai sähköpostilla osoitteesta koulutusneuvonta[at]te-toimisto.fi

Koulutuspaikan osoite

Kotkantie 3, Oulu

Koulutuspaikkoja

13

Takaisin edelliselle sivulle