Hitsausmenetelmät eri materiaaleille

Ajankohta

21.8.2017, kesto 120 pv

Kuvaus

Metalliteollisuus tarjoaa tulevaisuuden haasteita ammattilaisille. Hitsaaja on oman alansa ammattilainen, joka osaa muuttaa suunnittelijoiden työt käytännön kappaleiksi erilaisia materiaaleja ja hitsauslaitteistoja hyödyntäen. Hitsaajan työssä tarvitaan ammatillisen osaamisen lisäksi yhteistyötaitoja sekä vastuullisuutta työn laadusta ja työturvallisuudesta.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston asiakkaat, joilla on kone- ja metallialan ammatillinen koulutus tai riittävä alan työkokemus. Tavoitteena on, että opiskelija saa pätevyyden yrityksissä tarvittaville hitsausmenetelmille ja suoriutuu työtehtävistä itsenäisesti osana työyhteisöä.

Koulutus kestää enintään 120 pv ja siihen sisältyy työssäoppimisjakso. Opiskelijoita valitaan yritysten tarpeiden mukainen määrä.

Lisätiedot

Koulutuksen sisältö: Orientaatio-osuus, Tulityö-, ja työturvallisuus- ja EA-koulutukset, Ammatillinen osa, Työnhakuvalmennus, Työssäoppiminen. Koulutuksen ammatillinen osa perustuu opiskelijan henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan, jossa määritellään yrityksessä käytettävät menetelmät (materiaalina musta, kirkas ja alumiini). Koulutus voi koostua esim. seuraavista aihealueista: IW-tentti, hitsaajan yleistaidot, liitosten esivalmistelu ja jälkikäsittely, puikkohitsaus, mig/mag-hitsaus, tig-hitsaus ja hitsaajan ammattitekniikka. Voit tutustua hitsaajan ammattiin esimerkiksi osoitteessa: http://www.mytech.fi -> ammatit & työt -> valmistus ja tuotanto -> ammattioppilaitos -> hae.

Hae koulutukseen täyttämällä TE-palveluiden sähköinen hakulomake tai TE-toimistosta saatava hakulomake. Sähköiseen hakulomakkeeseen pääset koulutusilmoituksen kohdasta ”Hae tähän koulutukseen” ja kirjautumalla TE-toimiston sähköiseen Oma asiointi -palveluun. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”Tarkemmat perustelut”, sillä koulutukseen valitaan hakemuksen perusteella. Voit seurata hakemuksesi tilannetta Oma asiointi -palvelussa. Koulutukseen hakeneille lähetetään valintatiedot postitse ellei koulutusilmoituksessa toisin mainita.

Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta, p. 0295 020 702.

Koulutuspaikan osoite

Kotkantie 3, Oulu

Koulutuspaikkoja

14

Takaisin edelliselle sivulle