Kiinteistöpalvelujen erikoisammattitutkinto (suunnattu puhdistuspalvelualalle), Oulu

Hakuaika päättynyt

13.11.2017

Ajankohta

29.11.2017–28.2.2019

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmää ovat henkilöt, joilla on aikaisempaa kokemusta puhdistuspalvelualalta ja tämänhetkinen työtehtävä on alaan liittyvä.

Ryhmäkoko

16

Tavoite

Kiinteistöpalvelujen erikoisammattitutkinto ja valmistava koulutus lisäävät esimies- ja asiatuntijapalveluvalmiuksia, tietoa palvelujen markkinoinnista ja kokonaiskäsityksen puhtauspalvelualasta. Tutkinnon suorittaminen antaa valmiudet työskennellä puhtauspalvelualan esimies-, työnjohto- ja asiantuntijatehtävissä.

Toteutustapa

Koulutus toteutetaan päivä-/monimuotokoulutuksena. Lähiopetusjaksoja on keskimäärin 3 työpäivää kuukaudessa. Lisäksi tutkinnonsuorittajat työskentelevät verkko-opetusympäristössä etäjakson aikana.

Sisältö

Tutkintotodistuksen saamiseksi on suoritettava osat:

Kaikille pakollisen tutkinnon osat

  • Kiinteistöpalvelujen laadun varmistaminen
  • Kiinteistöpalvelujen palvelutuotannon ohjaaminen
  • Kiinteistöpalvelujen töiden organisointi
  • Kiinteistöpalvelujen talouden hallinta

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valittava yksi osa:

  • Esimiehenä toimiminen
  • Yrittäjänä toimiminen
  • Työpaikalla tapahtuva ohjaus ja arviointi
  • Tutkinnon osa muusta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Tutkinnon perusteisiin voit tutustua täällä.

Tutustu näyttötutkintoon

Kustannukset

Opiskelijamaksu on 350 €. Näyttötutkinto suoritetaan näytöillä, joista opetushallitus perii tutkintomaksuna 58 €. Jos olet jo suorittanut jonkin kiinteistönhoitajan erikoisammattitutkinnon osan ja maksanut tutkintomaksun, maksua ei tarvitse enää suorittaa, mikäli voit todistaa maksaneesi tutkintomaksun saman tutkinnon osalta.

Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, osallistumismaksu on maksettava.

Opintojen rahoitus

Työttömien, yli 25-vuotiaiden on mahdollista opiskella omaehtoisessa koulutuksessa työttömyysetuudella, mikäli koulutus on päätoimista. Ota yhteyttä lähimpään työ- ja elinkeinotoimistoon ennen koulutukseen hakeutumista. Lisätietoja löydät osoitteesta www.te-palvelut.fi.

Jos olet työtön ja 20–24 -vuotias, voit rahoittaa opintosi opintotuella, asumislisällä ja/tai opintolainalla. Ole yhteydessä Kelaan ja varmista oikeutesi näihin etuuksiin ennen koulutukseen hakeutumista.

HUOM! Mikäli opiskelet työttömyysetuudella, koulutuksen aloittaminen edellyttää sinulta sopivan työssäoppimispaikan hankkimista.

Koulutusta rahoittaa myös Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Peruutus

Mikäli koulutukseen ei hakeudu riittävästi opiskelijoita, pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus tai siirtää se toiseen ajankohtaan.

Muuta

Koulutusrahasto palkitsee 390 euron suuruisella, verottomalla ammattitutkintostipendillä alle 64-vuotiaat aikuiset, jotka ovat suorittaneet hyväksyttävästi näyttötutkintojärjestelmän mukaisen kokotutkinnon. Edellytyksenä on mm., että hakija on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. OAKK:n toimisto neuvoo tässäkin asiassa. Lisätiedot osoitteessa www.koulutusrahasto.fi

Yhteyshenkilöt

Kouluttaja, puhdistuspalvelut, Anneli Rovio, p. 044 703 7812, anneli.rovio(a)oakk.fi
Kouluttaja, puhdistuspalvelut, Kirsi Hemmilä, p. 044 703 7737, kirsi.hemmila(a)oakk.fi
Koulutuspäällikkö, Tuija Huovinen, p. 044 703 7773, tuija.huovinen(a)oakk.fi

Hae koulutukseen

Takaisin edelliselle sivulle