Koneenasentajan koulutus

Hakuaika päättynyt

08.11.2017

Ajankohta

27.11.2017, kesto 120 pv

Kuvaus

Kohderyhmänä ovat metallialasta kiinnostuneet TE-toimiston asiakkaat, jotka soveltuvat koulutukseen ja koulutuksen tavoiteammattiin. Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä terveyttä, kädentaitoja ja yhteistyötaitoja.

Koulutuksen tavoitteena on valmistaa koneenasentajia alueen työvoimatarpeisiin. Koulutus antaa opiskelijalle perusvalmiudet koneenasentajan työtehtäviin. Koneenasentaja kokoaa ja asentaa paikalleen kone- ja metalliteollisuuden valmistamia koneita ja laitteita. Koneenasentajat työskentelevät konepajoissa, metalli- ja konekorjaamoissa, metalli- ja muovialan yrityksissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Tervetuloa koulutuksen infotilaisuuteen tiistaina 31.10.2017 klo 14:00. Paikka: Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy, Kotkantie 3, 90250 Oulu, ovi A4.

Lisätiedot

Koulutuksen ammatillinen osa koostuu ammatissa tarvittavien erilaisten lupakorttien suorittamisesta, metallialalla vaadittavien teorioiden ja käytäntöjen hallitsemisesta sekä työssäoppimisesta yrityksessä. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa tutkinnon osa/osia koneenasentajan perus- tai ammattitutkinnosta.

Opintojen sisältö:

Orientoivat opinnot

Tulityö-, työturva- ja EA -korttikoulutukset

Ammatillinen osa (valittavana seuraavat perustutkinnon tai ammattitutkinnon osat)

 – Asennuksen ja automaation perustyöt (pt)

 – Koneistuksen perustyöt (pt)

 – Levyseppä/hitsauksen perustyöt (pt)

 – Koneenasennus (pt)

 – Mekaaniset asennukset (at)

 – Hydrauliikka-asennukset (pt tai at)

 – Pneumatiikka-asennukset (pt tai at)

 – Koneautomaation asennus (pt)

 – Koneiden ja laitteiden korjaus (pt)

Ammatilliseen osaan kuuluvat myös:

 – Putkiasennuksia teollisuuteen yhdistäen muovi-/metallihitsausta

 – Työn dokumentointi ja laatu

Työnhakuvalmennus

Työssäoppiminen

Koulutuksen kesto on 120 pv, ja se sisältää työssäoppimisjakson.

Lisätietoja saa kouluttajalta, Martti Hautamäki, martti.hautamaki@oakk.fi, puh. 044 703 7708

Hae koulutukseen täyttämällä TE-palveluiden sähköinen hakulomake tai TE-toimistosta saatava hakulomake. Sähköiseen hakulomakkeeseen pääset koulutusilmoituksen kohdasta ”Hae tähän koulutukseen” ja kirjautumalla TE-toimiston sähköiseen Oma asiointi -palveluun. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan "Tarkemmat perustelut", sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella. Voit seurata hakemuksesi tilannetta Oma asiointi -palvelussa. Koulutukseen hakeneille lähetetään valintatiedot postitse ellei koulutusilmoituksessa toisin mainita.

Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta, p. 0295 020 702.

Koulutuspaikan osoite

Kotkantie 3, Oulu

Koulutuspaikkoja

12

Takaisin edelliselle sivulle