Koneistus ja CAM

Hakuaika päättynyt

22.09.2017

Ajankohta

16.10.2017, kesto enintään 120 pv

Kuvaus

Metalliteollisuus tarjoaa tulevaisuuden haasteita ammattilaisille. Varsinkin osaavista NC-sorvareista on suuri pula alueen konepajoissa, mutta muillekin koneistuksen ammattilaisille on jatkuvasti kysyntää. Nykypäivän konepajoissa edellytetään usein koneistajalta myös CAM-ohjelmoinnin hallintaa.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston asiakkaat, jotka soveltuvat koulutukseen ja sen tavoiteammattiin. Koulutukseen valitaan kone- ja metallialan aiempaa ammatillista peruskoulutusta tai työkokemusta omaavia TE-toimiston asiakkaita, jotka voivat täydennyskoulutuksella päivittää osaamisensa yritysten työllistämistarpeita vastaaviksi. Tavoitteena on, että opiskelija saa NC-sorvarilta/koneistajalta vaadittavat tiedot ja taidot, sekä suoriutuu työtehtävistä itsenäisesti osana työyhteisöä.

Lisätiedot

Koulutus kestää enintään 120 pv ja siihen sisältyy työssä oppimisjakso. Koulutuksen sisältö on suunniteltu työelämälähtöisesti yhteistyöyritysten kanssa, ja opiskelijoita valitaan yritysten tarpeiden mukainen määrä.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:
Orientaatio-osuus
Tarvittavat korttikoulutukset
Ammatillinen osa
– Manuaalikoneistus; opitaan asioita kuten työkalujen käyttäytyminen, lastuamisarvot, työkappaleen kiinnitys ja lastun irtoaminen.
– NC-sorvaus; opitaan tekemään asiakkaan 3D-kuvasta työstöohjelma, valitsemaan ja asettamaan työkalut sekä valmistamaan kappale.
– NC-jyrsintä; kuten sorvauksessa opitaan tekemään asiakkaan 3D-kuvasta työstöohjelma, valitsemaan ja asettamaan työkalut sekä valmistamaan kappale.
– CAM-ohjelmointi; opitaan hallitsemaan CAM-ohjelmointi eri valmistajien ohjelmistoilla
Työnhakuvalmennus
Työssäoppiminen

Koulutuksen ammatillinen osa perustuu opiskelijan henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan, jossa määritellään yrityksessä käytettävät menetelmät.

Koneistajan omasta motivaatiosta ja oppimisen halusta riippuu pitkälle se, mille tasolle hän ammatissa etenee. Voit tutustua koneistajan ammattiin esimerkiksi osoitteessa: http://www.mytech.fi -> ammatit & työt -> valmistus ja tuotanto -> ammattioppilaitos -> hae.

Hae koulutukseen täyttämällä TE-palveluiden sähköinen hakulomake tai TE-toimistosta saatava hakulomake. Sähköiseen hakulomakkeeseen pääset koulutusilmoituksen kohdasta ”Hae tähän koulutukseen” ja kirjautumalla TE-toimiston sähköiseen Oma asiointi -palveluun. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”Tarkemmat perustelut”, sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella. Voit seurata hakemuksesi tilannetta Oma asiointi -palvelussa. Koulutukseen hakeneille lähetetään valintatiedot postitse ellei koulutusilmoituksessa toisin mainita.

Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta, p. 0295 020 702.

Koulutuspaikan osoite

Kotkantie 3, Oulu

Koulutuspaikkoja

14

Takaisin edelliselle sivulle