Lähiesimiestyön ammattitutkinto, Oulu

Hakuaika päättyy

17.08.2017

Ajankohta

28.8.2017–31.1.2019

Pääsyvaatimukset

Koulutus on tarkoitettu lähiesimiehenä työskenteleville tai sellaiseksi pyrkiville, joilla on motivaatiota, halua ja valmiuksia toimia esimiestehtävissä.

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on riittävä ammattitaito.

Ryhmäkoko

16

Tavoite

Tavoitteena on suorittaa Lähiesimiestyön ammattitutkinto.

Toteutustapa

Koulutus toteutetaan ilta-/monimuoto-opiskeluna henkilökohtaisen opiskeluohjelman ja kokemuksen mukaisesti joustavasti työn ohessa. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen oppimissuunnitelma yhdessä kouluttajan kanssa.

Näyttötutkinto suoritetaan omalla työpaikalla pääsääntöisesti valmistavan koulutuksen yhteydessä, mutta tutkinnon suorittaminen ei edellytä koulutusta. Lähiopetusta on tarjolla kouluttajan ohjaamana pääosin kahtena  päivänä kuukaudessa (ellei toisin sovita), osoitteessa Kasarmintie 8h, Oulu.

Lisäksi opintoja suoritetaan ohjatusti Moodle verkko-oppimisalustalla.

Sisältö

Tutkinto muodostuu seuraavasti:

Pakollinen tutkinnon osa

1. Lähiesimiehenä toimiminen

  • Työryhmän ja sen työskentelyn johtaminen
    Ohjaaminen ja työtehtäviin perehdyttäminen
    Oman ja työryhmän toiminnan arviointi

Valinnaiset tutkinnon osat, joista tutkinnon suorittaja valitsee kaksi

2. Asiakassuhteiden hoito

3. Toiminnan kannattavuus

4. Henkilöstötyö

5. Kehittämissuunnitelma

Kustannukset

Opiskelijamaksu on 395 €. Tutkinto suoritetaan tutkintotilaisuuksissa, joista opetushallitus perii tutkintomaksuna 58 €. Jos olet aikaisemmin maksanut ammattitutkinnon tutkintomaksun, tutkintomaksua ei tarvitse enää suorittaa, mikäli voit todistaa maksaneesi tutkintomaksun saman tutkinnon osalta.

Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, osallistumismaksu on maksettava.

Koulutusta rahoittaa myös Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Opiskelujen rahoitus

Työttömien, yli 25-vuotiaiden on mahdollista opiskella omaehtoisessa koulutuksessa työttömyysetuudella, mikäli koulutus on päätoimista. Ota yhteyttä lähimpään työ- ja elinkeinotoimistoon ennen koulutukseen hakeutumista. Lisätietoja löydät osoitteesta www.te-palvelut.fi

Jos olet työtön ja alle 25-vuotias, voit rahoittaa opintosi opintotuella, asumislisällä ja/tai opintolainalla. Ole yhteydessä Kelaan ja varmista oikeutesi näihin etuuksiin ennen koulutukseen hakeutumista.

Peruutus

Mikäli koulutukseen ei hakeudu riittävästi opiskelijoita, pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus tai siirtää se toiseen ajankohtaan.

Muuta

Koulutusrahasto palkitsee 390 euron suuruisella, verottomalla ammattitutkintostipendillä alle 64-vuotiaat aikuiset, jotka ovat suorittaneet hyväksyttävästi näyttötutkintojärjestelmän mukaisen kokotutkinnon. Edellytyksenä on mm., että hakija on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. OAKK:n asiakaspalvelu neuvoo hakumenettelyssä.

Yhteyshenkilö

Kouluttaja Pia Puustjärvi, p. 044 703 7760, pia.puustjarvi(a)oakk.fi

Hae koulutukseen

Hae koulutukseen

Takaisin edelliselle sivulle