Laitoshuoltajan ammattitutkinto, Oulu

Hakuaika päättynyt

30.05.2017

Ajankohta

8.8.2017 – 7.6.2018

Pääsyvaatimukset

Koulutus soveltuu ilman koulutusta oleville, työkokemusta omaaville laitoshuoltajille sekä uudistettua laitoshuoltajan ammattitutkintoa vailla siivoustyössä toimiville henkilöille. Koulutukseen hakeutuvalla ei saa olla yliherkkyyttä kemikaaleille tai kumille. Hyvä fyysinen kunto on suotavaa.

Ryhmäkoko

12

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Laitoshuoltajan ammattitutkinto.

Toteutustapa

Koulutus koostuu lähiopetuspäivistä, etäopetuksesta ja työssäoppimisesta. Lähiopetusta ei järjestetä lomajaksoilla.

Sisältö

Laitoshuoltajan ammattitutkintoon kuuluu kaksi pakollista osaa sekä kaksi valinnaista osaa.

Pakolliset tutkinnon osat:

 • Siivouspalvelut
 • Perussiivouspalvelut

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan kaksi:

 • Asiakaslähtöinen palvelujen tuottaminen
 • Ateriapalvelut
 • Avustaminen ja huolenpito
 • Erityissiivouspalvelut
 • Laitoshuoltopalvelut
 • Tekstiilien huoltaminen
 • Työalueeseen opastaminen
 • Ympäristönhuoltopalvelut
 • Muun ammatti- tai erikoisammattitutkinnon osa.

Kustannukset

Koulutuksen opiskelijamaksu on 100 €, mikä sisältää sekä opetusmateriaaliln. Tutkinto suoritetaan tutkintotilaisuuksissa, joista Opetushallitus perii tutkintomaksuna 58 €. Jos olet jo suorittanut jonkin  ammattitutkinnon osan ja maksanut tutkintomaksun, maksua ei tarvitse enää suorittaa, mikäli voit todistaa maksaneesi tutkintomaksun saman tutkinnon osalta.

Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, osallistumismaksu on maksettava.

Koulutusta rahoittaa myös Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Opiskelun rahoitus

Työttömien, vähintään 25-vuotiaiden on mahdollista opiskella omaehtoisessa koulutuksessa työttömyysetuudella, mikäli koulutus on päätoimista. Ota yhteyttä lähimpään työ- ja elinkeinotoimistoon ennen koulutukseen hakeutumista. Lisätietoja löydät osoitteesta www.te-palvelut.fi

Jos olet työtön ja alle 25-vuotias, voit rahoittaa opintosi opintotuella, asumislisällä ja/tai opintolainalla. Ole yhteydessä Kelaan ja varmista oikeutesi näihin etuuksiin ennen koulutukseen hakeutumista.

Peruutus

Mikäli koulutukseen hakeutuu vähemmän kuin 12 opiskelijaa, pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus tai siirtää se toiseen ajankohtaan.

Muuta

Koulutusrahasto palkitsee 390 euron suuruisella, verottomalla ammattitutkintostipendillä alle 64-vuotiaat aikuiset, jotka ovat suorittaneet hyväksyttävästi näyttötutkintojärjestelmän mukaisen kokotutkinnon. Edellytyksenä on mm., että hakija on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. OAKK:n asiakaspalvelu neuvoo hakumenettelyssä. Lisätiedot osoitteessa www.koulutusrahasto.fi

Yhteyshenkilö(t)

Kouluttaja Kirsi Hemmilä, p. 044 703 7737, kirsi.hemmila(a)oakk.fi
Kouluttaja Anneli Rovio, p. 044 703 7812, anneli.rovio(a)oakk.fi

Hae koulutukseen

Takaisin edelliselle sivulle