Maahanmuuttajien avoin ammattiopisto teollisuuden ja liikenteen alalle (nuoret)

Hakuaika päättynyt

30.10.2014

Ajankohta

11.08.2014, kesto 200 pv

Kuvaus

***Tilanne 16.10.2014; koulutuksessa avoinna 1 opiskelijapaikka, joka täytetään kun sopiva hakija, kuitenkin viimeistään 30.10.2014. ******

Kohderyhmä/pääsyvaatimukset: Koulutukseen soveltuvat TE-toimiston maahanmuuttajataustaiset asiakkaat, joiden jatkokoulutusta ja työllistymistä edistetään avoimen ammattiopiston opinnoilla. HUOM! Tämä koulutusryhmä kohdentuu ensisijaisesti nuorille alle 25-vuotiaille työnhakijoille.

Koulutukseen valitaan ensisijaisesti kotoutumiskoulutuksen käyneitä henkilöitä, joiden työllistymistä edistävät suomen kielen jatko-opinnot ja kyseisten alojen opinnot.

Lisätiedot

Avoimeen ammattiopistoon ohjataan erilaisissa tilnateissa olevia maahanmuuttajia, joilta puuttuu ammatillinen tutkinto. Koulutuksessa ohjataan työnhakijoiden urasuunnittelua koulutus- ja työkokeilujen avulla. Lisäksi tavoitteena on antaa henkilökohtaista tukea opiskeluun ja työllistymiseen. Koulutukseen sisältyy suomen kielen opintoja.

Avoimen ammattiopiston tavoitteena on selkiyttää osallistujan urasuunnitelmia siten, että koulutuksen päättyessä on vahvistunut häntä kiinnostava ja motivoiva ammattiala sekä koulutukselliset tai työllistymiseen liittyvät tavoitteet lähitulevaisuudelle. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan realistinen ja toteuttamiskelpoinen jatkosuunnitelma. Jokainen osallistuja suorittaa koulutuksen aikana yhden tutkinnon osan tarjolla olevasta, itseään kiinnostavasta ammatillisesta perustutkinnosta teollisuuden ja liikenteen alalta.

Koulutuksen sisältö:

– Starttijakso (15 pv)

– Valinnainen jakso (0-40 pv), (koulutuskokeilut 2-5 pv/koulutus, ohjattu työssäoppiminen, yksilöohjaus yms. HOPS:n mukaan),

-Suomen kielen orientoivat opinnot 0-25 pv HOPSin mukaan

– Tutkinnon osan suorittaminen ammatillisessa perustutkinnossa 120-185 pv

        *Rakennusalan perustutkinto, 3 suuntautumisvaihtoehtoa

        *Pintakäsittelyalan perustutkinto, 2 suuntautumisvaihtoehtoa

        *Talotekniikan perustutkinto, 4 suuntautumisvaihtoehtoa

       *Kone- ja metallialan perustutkinto, 2 suuntautumisvaihtoehtoa

       *Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto, 1 suuntautumisvaihtoehto

-Jatkosuunnitelma

Koulutukseen hakeudutaan ensisijaisesti SÄHKÖISELLÄ HAKEMUKSELLA, osoitteessa www.te-palvelut.fi/haussa oleva tyovoimakoulutus tai te-toimistosta saatavalla lomakkeella.

-Yhteyshenkilö:Oulun Osaamiskeskus Oy/Juha Janhunen puh. 044-703 7756,(juha.janhunen@oakk.fi).

Oulun Osaamiskeskus Oy on Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy:n tytäryhtiö.

Huom, oppilaitoksella ei ole opiskelija-asuntolaa.

Valintatiedot lähetetään vain postitse. Koulutushakemuksesi tilannetta voit seurata myös osoitteessa www.te-palvelut.fi/sahkoinen asiaointi>koulutushakemusteni tilanne. Palvelu edellyttää verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia. Tietoja työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelinnumerosta 0295 020 702.

Koulutuspaikan osoite

Kotkantie 3, Oulu

Koulutuspaikkoja

14

Takaisin edelliselle sivulle