Putkiasentajan ammattitutkinto

Hakuaika päättynyt

04.04.2014

Ajankohta

Koulutus alkaa 15.04.2014. Koulutuksen kesto on 12-16 kk henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta riippuen.

Hakuaika päättyy

04.04.2014

Pääsyvaatimukset

Opiskelijalta vaaditaan hyvää kokemusta putkiasentajan asennustöistä, hyvää putki-hitsaustaitoa sekä vähintään kolmen vuoden työkokemusta alalta.

Työttömien on mahdollista opiskella omaehtoisessa koulutuksessa työttömyysetuudella, mikäli koulutus on päätoimista. Ota yhteyttä lähimpään työ- ja elinkeinotoimistoon ennen koulutukseen hakeutumista. Jos opintoja ei voida tukea työttömyysetuudella, voi silti olla mahdollisuus opiskella sivutoimisesti työttömyysetuutta menettämättä. Lisätietoa löydät: www.mol.fi.

Toteutustapa

Koulutuksen kesto on 12-16 kuukautta henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta riippuen. Koulutus toteutetaan päivä / monimuotokoulutuksena. Lähiopetusjaksoja on 2 – 4 työpäivää kuukaudessa.

Tavoite

Tutkinnon suorittaja saa laaja-alaiset valmiudet putkiasentajan ammattitutkinnon oikeuttamiin tehtäviin sekä jatko-opintokelpoisuuden vastaavan alan ammattikorkeakouluopintoihin. Hän pystyy toimimaan alan vaativissakin tehtävissä itsenäisesti.

Sisältö

Tutkintotodistuksen saamiseksi opiskelijan on suoritettava kolme tutkinnon osaa,

joista kaksi määräytyy osaamisalan mukaan:

Putkiasentajan osaamisala

  • Lämmitysjärjestelmien asentaminen
  • Vesi- ja viemärijärjestelmien asentaminen

sekä valinnaisesti yksi seuraavista osista:

  • Verkoston tasapainotus ja vesimäärien mittaus
  • Taloteknisten laitteiden sähköistys

Kustannukset

Koulutuksen opiskelijamaksu on 280 €. Tutkinto suoritetaan tutkintotilaisuuksissa, joista opetushallitus perii tutkintomaksuna lisäksi 58 €. Jos olet jo suorittanut jonkin putkiasentajan ammattitutkinnon osion ja maksanut tutkintomaksun, maksua ei tarvitse enää suorittaa, mikäli voit todistaa maksaneesi tutkintomaksun saman tutkinnon osalta. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, osallistumismaksu on maksettava.

Peruutus

Mikäli koulutukseen ei ilmoittaudu riittävästi opiskelijoita, pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus tai siirtää se toiseen ajankohtaan.

Muuta

Koulutusrahasto palkitsee 390 euron suuruisella, verottomalla ammattitutkintostipendillä alle 64-vuotiaat aikuiset, jotka ovat suorittaneet hyväksyttävästi näyttötutkintojärjestelmän mukaisen kokotutkinnon. Edellytyksenä on mm., että hakija on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. OAKK:n toimisto neuvoo hakumenettelyssä.

Yhteyshenkilö(t)

Kouluttaja: Heikki Loukusa, p. 044 703 7912, heikki.loukusa(a)oakk.fi
Koulutuspäällikkö: Tuomo Tornberg, p. 044 703 7822, tuomo.tornberg(a)oakk.fi

Takaisin edelliselle sivulle