Raskaskalustomekaanikon ammattitutkinto, työkonetekniikan osaamisala, Oulu

Hakuaika päättynyt

20.08.2015

Ajankohta

1.9.2015–3.8.2016

Pääsyvaatimukset

Koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on kokemusta ajoneuvo- tai työkoneasentajan tehtävistä sekä kiinnostusta alaan. Maarakennuskoneiden kunnossapidon tuntemus luetaan eduksi.

Työttömien, yli 25-vuotiaiden on mahdollista opiskella omaeh-toisessa koulutuksessa työttömyysetuudella, mikäli koulutus on päätoimista. Ota yhteyttä lähimpään työ- ja elinkeinotoimistoon ennen koulutukseen hakeutumista. Lisätietoja löydät osoitteesta www.mol.fi.

Jos olet työtön ja alle 25-vuotias, voit rahoittaa opintosi opintotuella, asumislisällä ja/tai opintolainalla. Ole yhteydessä Kelaan ja varmista oikeutesi näihin etuuksiin ennen koulutukseen hakeutumista.

Toteutustapa

Koulutus järjestetään ilta-/monimuoto-opiskeluna. Opetusta järjestetään henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan lähiopetuksena noin neljä kertaa viikossa. Itseopiskelu on mahdollista opiskelupakettien avulla. Työssä oppiminen yhdistetään opetukseen.

Tavoite

Tavoitteena on suorittaa raskaskalustomekaanikon ammattitutkinto ja näin parantaa ammattitaitoa ja mahdollisuuksia työmarkkinoilla.

Sisältö

Tutkinnon suorittamiseen on useita valinnaisia mahdollisuuksia. Koulutusten sisällöt muodostuvat osaamisalojen mukaisesti ja valinnaisista tutkinnon osista.

Tutkinnon perusteet löytyvät opetushallituksen www-sivulta.

Kustannukset

Opiskelijamaksu on 200 € (+ viranomais- ym. maksut). Tutkinto suoritetaan näytöillä, joista opetushallitus perii tutkintomaksuna 58 €.

Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, osallistumismaksu on maksettava.

Peruutus

Mikäli koulutukseen ei ilmoittaudu riittävästi opiskelijoita, pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus tai siirtää se toiseen ajankohtaan.

Muuta

Koulutusrahasto palkitsee 390 euron verottomalla stipendillä alle 64-vuotiaat aikuiset, jotka ovat suorittaneet hyväksyttävästi näyttötutkintojärjestelmän mukaisen koko tutkinnon. Edellytyksenä on muun muassa, että hakija on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. OAKK:n toimisto neuvoo tässäkin asiassa.

Yhteyshenkilö(t)

Kouluttaja Seppo Tukiainen, p. 044 703 7800, seppo.tukiainen(a)oakk.fi tai
Kouluttaja Antti Ylipukki, p. 044 703 7917, antti.ylipukki(a)oakk.fi

Hae koulutukseen

Takaisin edelliselle sivulle