Sähköasentajan ammattitutkinto, Oulu

Hakuaika päättynyt

24.09.2014

Ajankohta

29.9.2014–12.4.2016

Pääsyvaatimukset

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on vahvavirtapuolelta sähköalan perustutkinto tai vastaava koulutus, alan työkokemusta vähintään kolme vuotta tai olet pätevöitynyt alalle pitkän sähköasennusalan työkokemuksen perusteella (vähintään 6 vuotta). Koulutuksen jälkeen sinulla on valmiudet tehdä kiinteistöjen sähkö-, viestintä-, tietoverkko-, rakennusautomaatio- sekä paloturvallisuusjärjestelmien asennuksia.

Sähköturvallisuusmääräysten tuntemusta osoittavan tutkinnon (sähköturvallisuustutkinto 2) suorittaminen on yksi keskeisimpiä koulutuksen tavoitteita. Hyväksytysti suoritettujen ammattitaitovaatimusten jälkeen riittävän alan työkokemuksen omaava voi hakea sähköpätevyys 2 -todistusta.

Työttömien on mahdollista opiskella omaehtoisessa koulutuksessa työttömyys-etuudella, mikäli koulutus on päätoimista. Ota yhteyttä lähimpään työ- ja elinkeinotoimistoon ennen koulutukseen hakeutumista. Jos opintoja ei voida tukea työttömyysetuudella, voi silti olla mahdollisuus opiskella sivutoimisesti työttömyysetuutta menettämättä. Lisätietoa löydät: www.mol.fi.

Toteutustapa

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna kahtena iltana viikossa ja on kestoltaan noin 1,5 vuotta.

Sisältö

Sähköasentajan ammattitutkinnon osat:

  • Turvallisuus ja riskien hallinta
  • Kiinteistöjen sähköasennukset

Koulutus suuntautuu kiinteistöjen sähköasennuksiin, jolloin suoritetaan lisäksi osat:

  • Viestintä ja tietoverkkojärjestelmät
  • Paloturvallisuusjärjestelmät
  • Rakennusautomaatiojärjestelmät

Kustannukset

Koulutuksen opiskelijamaksu on 280 €. Tutkinto suoritetaan tutkintotilaisuuksissa, joista opetushallitus perii tutkintomaksuna 58 €. Jos olet jo suorittanut jonkin sähköasentajan ammattitutkinnon osion ja maksanut tutkintomaksun, maksua ei tarvitse enää suorittaa, mikäli voit todistaa maksaneesi tutkintomaksun saman tutkinnon osalta.

Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, osallistumismaksu on maksettava.

Peruutus

Mikäli koulutukseen ilmoittautuu vähemmän kuin 12 opiskelijaa, pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus tai siirtää se toiseen ajankohtaan.

Muuta

Koulutusrahasto palkitsee 390 euron suuruisella, verottomalla ammattitutkintostipendillä alle 64-vuotiaat aikuiset, jotka ovat suorittaneet hyväksyttävästi näyttötutkintojärjestelmän mukaisen kokotutkinnon. Edellytyksenä on mm., että hakija on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. OAKK:n toimisto neuvoo hakumenettelyssä. Lisätiedot osoitteessa www.koulutusrahasto.fi

Yhteyshenkilö(t)

Kouluttaja Ari Kampman, p. 044 703 7748, ari.kampman(a)oakk.fi
Koulutuspäällikkö Tuomo Tornberg, p. 044 703 7822, tuomo.tornberg(a)oakk.fi

Takaisin edelliselle sivulle