Talonrakennusalan erikoisammattitutkinto, Oulu

Hakuaika päättyy

30.06.2017

Ajankohta

9.1.2017–31.5.2018

HUOM! Koulutus on alkanut tammikuussa 2017. Ryhmää on kuitenkin mahdollista täydentää kesäkuun 2017 loppuun saakka. Jätä siis hakemus ja tule mukaan!

Pääsyvaatimukset

Koulutuksen kohderyhmää ovat työssä toimivat rakennusalan työntekijät tai yksityisyrittäjät, joilla on alan työkokemusta vähintään viisi vuotta tai rakennusalan ammattitutkinto. Talonrakennusalan perustietous kartoitetaan ennen näyttöjä.

Työttömien, yli 25-vuotiaiden on mahdollista opiskella omaehtoisessa koulutuksessa työttömyysetuudella, mikäli koulutus on päätoimista. Ota yhteyttä lähimpään työ- ja elinkeinotoimistoon ennen koulutukseen hakeutumista. Lisätietoja löydät osoitteesta www.te-palvelut.fi.

Jos olet työtön ja alle 25-vuotias, voit rahoittaa opintosi opinto-tuella, asumislisällä ja/tai opintolainalla. Ole yhteydessä Kelaan ja varmista oikeutesi näihin etuuksiin ennen koulutukseen hakeutumista.

Toteutustapa

Koulutus tapahtuu ilta/monimuoto-opiskeluna. Opetusta järjestetään henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan lähiopetuksena sekä etäopiskeluna opiskelupakettien avulla. Työssä oppiminen yhdistetään opetukseen. Tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin 6–18 kk. Koulutus järjestetään pääosin osoitteessa Kotkantie 3, 90250 Oulu sekä alueen työpaikoilla.

Tavoite

Tavoitteena on suorittaa talonrakennusalan erikoisammattitutkinto ja näin parantaa ammattitaitoa ja mahdollisuuksia työmarkkinoilla.

Sisältö

Tutkintotilaisuudet toteutetaan todellisissa työtilanteissa

Pakolliset tutkinnon osat

  • Talonrakennusalan ammattityöt
  • Rakentamisen turvallisuuden ja talouden hallinta

Valinnaiset tutkinnon osat

Tutkinnon suorittaja valitsee yhden osan:

  • Työryhmän- ja ammatinohjaus
  • Oman ammatin syvällinen hallinta
  • Kosteus- ja homevaurioiden korjaaminen
  • Rakentamisen laaja-alainen hallinta
  • Betonikorjaus

Kustannukset

Koulutus maksaa 250 €. Tutkinto suoritetaan tutkintotilaisuuksissa, joista opetushallitus perii lisäksi tutkintomaksuna 58 €. Jos olet aikaisemmin maksanut talonrakennusalan erikoisammattitutkinnon tutkintomaksun, maksua ei tarvitse enää suorittaa, mikäli voit todistaa maksaneesi tutkintomaksun saman tutkinnon osalta.

Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, osallistumismaksua ei palauteta.

Peruutus

Mikäli koulutukseen ei ilmoittaudu tarpeeksi opiskelijoita, pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus tai siirtää se toiseen ajankohtaan.

Muuta

Koulutusrahasto palkitsee 390 euron suuruisella, verottomalla ammattitutkintostipendillä alle 64-vuotiaat aikuiset, jotka ovat suorittaneet hyväksyttävästi näyttötutkintojärjestelmän mukaisen kokotutkinnon. Edellytyksenä on mm., että hakija on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. OAKK:n toimisto neuvoo hakumenettelyssä.

Yhteyshenkilö

Kouluttaja Matti Mustonen, p. 044 703 7753, matti.mustonen(a)oakk.fi

Hae koulutukseen

Takaisin edelliselle sivulle