Talonrakennusalan erikoisammattitutkinto

Hakuaika päättynyt

10.02.2014

Ajankohta

17.2.2014-29.5.2015

Hakuaika päättyy

10.02.2014 (joustava sisäänotto 28.2 saakka)

Pääsyvaatimukset

Työssä toimivat rakennusalan työntekijät tai yksityisyrittäjät, joilla on alan työkokemusta vähintään viisi vuotta tai talonrakennusalan ammattitutkinto. Talonrakennusalan perustietous kartoitetaan ennen näyttöjä.
Työttömien on mahdollista opiskella omaehtoisessa koulutuksessa työttömyysetuudella, mikäli koulutus on päätoimista. Ota yhteyttä lähimpään työ- ja elinkeinotoimistoon ennen koulutukseen hakeutumista. Jos opintoja ei voida tukea työttömyysetuudella, voi silti olla mahdollisuus opiskella sivutoimisesti työttömyysetuutta menettämättä. Lisätietoa löydät: www.mol.fi.

Toteutustapa

Opetusta järjestetään ilta/monimuoto-opiskeluna henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan lähiopetuksena sekä etäopiskeluna opiskelupakettien avulla. Työssä oppiminen yhdistetään opetukseen. Tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin 6 – 18 kk. Tutkintotilaisuudet toteutetaan todellisissa työtilanteissa.

Tavoite

Suorittaa talonrakennusalan erikoisammattitutkinto ja näin parantaa ammattitaitoa ja mahdollisuuksia työmarkkinoilla.

Sisältö

Pakolliset osat

  • Talonrakennusalan ammattityöt
  • Rakentamisen turvallisuuden ja talouden hallinta

Valinnaiset osat, joista valittava 1 osa 

  • Työryhmän- ja ammatinohjaus
  • Oman ammatin syvällinen hallinta
  • Kosteus- ja homevaurioiden korjaaminen
  • Rakentamisen laaja-alainen hallinta

Kustannukset

Osallistumismaksu 250 €. Tutkinto suoritetaan tutkintotilaisuuksissa, joista opetushallitus perii lisäksi tutkintomaksuna 58 €. Jos olet jo suorittanut jonkin talonrakennusalan erikoisammattitutkinnon osan ja maksanut tutkintomaksun, tutkintomaksua ei tarvitse enää suorittaa, mikäli voit todistaa maksaneesi tutkintomaksun saman tutkinnon osalta. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, osallistumismaksu on maksettava.

Peruutus

Mikäli koulutukseen ei ilmoittaudu tarpeeksi opiskelijoita, pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus tai siirtää se toiseen ajankohtaan.

Muuta

Koulutusrahasto palkitsee 390 euron suuruisella, verottomalla ammattitutkintostipendillä alle 64-vuotiaat aikuiset, jotka ovat suorittaneet hyväksyttävästi näyttötutkintojärjestelmän mukaisen kokotutkinnon. Edellytyksenä on mm., että hakija on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. OAKK:n toimisto neuvoo hakumenettelyssä.

Yhteyshenkilö(t)

Kouluttaja Matti Mustonen, p. 044 703 7753, matti.mustonen(a)oakk.fi
Koulutuspäällikkö Paavo Vielma, p. 044 703 7846, paavo.vielma(a)oakk.fi

Takaisin edelliselle sivulle