Työelämän suomen kielen koulutus/Hotelli- ja ravintola-ala

Hakuaika päättynyt

13.02.2014

Ajankohta

10.03.2014, kesto 3 kk/60 pv

Hakuaika päättyy

13.02.2014

Kuvaus

KOHDERYHMÄ/PÄÄSYVAATIMUKSET: TE-toimiston maahanmuuttajataustaiset henkilöasiakkaat, jotka ovat suorittaneet kotoutumiskoulutuksen tai joilla on vastaava kielitaito. Opiskelijaksi valitaan henkilöitä, joiden työllistymistä edistetään suomen kielen jatko-opinnoilla ja työelämäpainoitteisella kielen oppimisella.

KOULUTUKSEN TAVOITE: Koulutuksen tavoitteena on parantaa suomen kielen taitoa ja lisätä opiskelijan valmiuksia työskennellä suomalaisessa työyhteisössä. Koulutuksen sisältö muodostuu kielen puhumisen ja puheen ymmärtämisen opinnoista sekä kirjallisen dokumentin ymmärtämisestä.

Lisätiedot

Kiinnostaako hotelli- ja ravintola-ala? Tule kokeilemaan, olisiko tämä ammatti sinulle sopiva. Koulutus sisältää hotelli- ja ravintola-alan ammattisanastoa ja tutkintoon liittyviä orientoivia ammattialan opintoja. Koulutuksen aikana suoritetaan alalla tarvittavia kortti- ja/tai lupakoulutuksia kuten hygieniapassi ja/tai alkoholipassi ja mahdollisesti muita henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) mukaan.

KOULUTUKSEN RAKENNE JA SISÄLLÖT:

Koulutuksen alussa on suomen kielen opetusta ja ammattialaan orientoivia opintoja oppilaitoksessa, kortti- ja lupakoulutuksia sekä henkilökohtaisten opiskelusuunnitelmien laatimista. Sen jälkeen on viisi (5) viikkoa työssäoppimisjaksoa, josta joka viikko yksi päivä oppilaitoksen oppituessa. Koulutuksen lopussa on taas yksi viikko lähiopetusta ja jatkosuunnitelmien tekoa oppilaitoksessa.

SISÄLTÖ:

1. Ammatillinen suomen kieli 15 pv

2. Ammattialan orientoivia opintoja 10 pv

3. Kortti- ja lupakoulutukset 5 pv

4. Työssäoppiminen 25 pv

5. Suomen kielen oppituki 5 pv.

Koulutukseen hakeudutaan ensisijaisesti SÄHKÖISELLÄ HAKEMUKSELLA, osoitteessa www.te-palvelut.fi/ >asioi verkossa > haussa oleva työvoimakoulutus tai TE-toimistosta saatavalla lomakkeella.

TIETOA työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta 0295 020 702. Koulutushakemuksesi tilannetta voi seurata myös internetissä: www.te-palvelut.fi > Asioi verkossa >Koulutushakemusteni tilanne. Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia.

Lisätietoja koulutuksesta: koulutuspäällikkö Sanna Matikainen, Oulun Aikuiskoulutuskeskus p. 044 703 7796, sanna. atikainen@oakk.fi tai opintoneuvonta@oakk.fi

Koulutuspaikan osoite

Kotkantie 3, Oulu

Koulutuspaikkoja

14

Takaisin edelliselle sivulle