Työelämän suomen kielen koulutus/Terveydenhuolto ja sosiaaliala

Ajankohta

06.11.2017, kesto 60 pv

Kuvaus

KOHDERYHMÄ/PÄÄSYVAATIMUKSET: TE-toimiston maahanmuuttajataustaiset henkilöasiakkaat, jotka ovat suorittaneet kotoutumiskoulutuksen tai joilla on vastaava kielitaito. Opiskelijaksi valitaan henkilöitä, joiden työllistymistä edistetään suomen kielen jatko-opinnoilla ja työelämäpainotteisella kielen oppimisella.
KOULUTUKSEN TAVOITE: Koulutuksen tavoitteena on parantaa suomen kielen taitoa ja lisätä opiskelijan valmiuksia työskennellä suomalaisessa työyhteisössä. Koulutuksen sisältö muodostuu kielen puhumisen ja puheen ymmärtämisen opinnoista sekä kirjallisen dokumentin ymmärtämisestä.

Lisätiedot

Kiinnostaako sosiaali- ja terveysala? Tule kokeilemaan, olisiko tämä ammatti sinulle sopiva. Koulutus sisältää sosiaali- ja terveysalan ammattisanastoa ja tutkintoon liittyviä orientoivia ammattialan opintoja. Koulutuksen aikana suoritetaan alalla tarvittavia kortti- ja/tai lupakoulutuksia kuten EA1 ja mahdollisesti muita henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) mukaan.

KOULUTUKSEN RAKENNE JA SISÄLLÖT:
Koulutuksen alussa on suomen kielen opetusta ja ammattialaan orientoivia opintoja oppilaitoksessa, kortti- ja lupakoulutuksia sekä henkilökohtaisten opiskelusuunnitelmien laatimista. Sen jälkeen on viisi (5) viikkoa työssäoppimisjaksoa, josta joka viikko yksi päivä oppilaitoksen oppituessa. Koulutuksen lopussa on taas yksi viikko lähiopetusta ja jatkosuunnitelmien tekoa oppilaitoksessa.
SISÄLTÖ:
1. Ammatillinen suomen kieli 15 pv
2. Ammattialan orientoivia opintoja 10 pv
3. Kortti- ja lupakoulutukset 5 pv
4. Työssäoppiminen 25 pv
5. Suomen kielen oppituki 5 pv.

Lisätietoja koulutuksesta saat koulutuksen järjestäjältä, koulutuspäällikkö Tanja Tammimies, Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy p. 044 703 7854, tanja.tammimies@oakk.fi tai opintoneuvonta@oakk.fi.

Hae koulutukseen täyttämällä TE-palveluiden sähköinen hakulomake tai TE-toimistosta saatava hakulomake. Sähköiseen hakulomakkeeseen pääset koulutusilmoituksen kohdasta ”Hae tähän koulutukseen” ja kirjautumalla TE-toimiston sähköiseen Oma asiointi -palveluun. Voit etsiä sinulle sopivia koulutuksia ja hakea koulutuksiin myös kirjautumalla suoraan Oma asiointi -palveluun osoitteessa www.te-palvelut.fi > Oma asiointi, kohta Kaikki palvelut > Työvoimakoulutus.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”Tarkemmat perustelut”, sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella. Voit seurata hakemuksesi tilannetta Oma asiointi -palvelussa. Palvelun käyttö edellyttää henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia. Koulutukseen hakeneille lähetetään valintatiedot postitse ellei koulutusilmoituksessa toisin mainita.

Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta, p. 0295 020 702.

Koulutuspaikan osoite

Kotkantie 3, Oulu

Koulutuspaikkoja

14

Takaisin edelliselle sivulle