Vanhustyön erikoisammattitutkinto, Oulu

Hakuaika päättynyt

24.09.2014

Ajankohta

6.10.2014–29.1.2016

Pääsyvaatimukset

Tutkinto on suunnattu alalla työskenteleville ja alalle sopiville aikuisille, joilla on vähintään sosiaali- ja terveysalan ammatillisessa perustutkinnossa tai vastaavassa tutkinnossa vaadittava osaaminen sekä työkokemusta vanhustyöstä.

Työttömien on mahdollista opiskella omaehtoisessa koulutuksessa työttömyysetuudella, mikäli koulutus on päätoimista. Ota yhteyttä lähimpään työ- ja elinkeinotoimistoon ennen koulutukseen hakeutumista. Jos opintoja ei voida tukea työttömyysetuudella, voi silti olla mahdollisuus opiskella sivutoimisesti työttömyysetuutta menettämättä. Lisätietoa löydät osoitteesta www.mol.fi.

Toteutustapa

Koulutus toteutetaan ilta-/monimuotokoulutuksena.

Tutkinto antaa valmiudet toimia vanhustyön asiantuntijana ja kehittäjänä työyhteisössä. Tutkinnon suorittanut osaa tukea ikääntyneen terveyttä ja toimintakykyä, sekä toteuttaa ikääntyneen laadukasta hoitotyötä. Lisäksi hän osaa toimia muistiasiantuntijana tai alan yrittäjänä.

Sisältö

Vanhustyön erikoisammattitutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta, joihin liittyvät tutkintotilaisuudet.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • vastuuhenkilönä vanhustyössä
  • toiminta asiakaspalveluverkostossa
  • ikääntyneen terveyden ja toimintakyvyn tukeminen.

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • muistioireisen ikääntyneen tukeminen eri toimintaympäristöissä
  • yrittäjyys.

Kustannukset

Koulutuksen opiskelijamaksu on 350 €. Tutkinto suoritetaan tutkintotilaisuuksissa, joista opetushallitus perii tutkintomaksuna 58 €. Jos olet jo suorittanut jonkin vanhustyön erikoisammattitutkinnon osan ja maksanut tutkintomaksun, tutkintomaksua ei tarvitse enää suorittaa, mikäli voit todistaa maksaneesi tutkintomaksun saman tutkinnon osalta.

Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, osallistumismaksu on maksettava.

Peruutus

Mikäli koulutukseen ilmoittautuu vähemmän kuin 15 opiskelijaa, pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus tai siirtää se toiseen ajankohtaan.

Muuta

Koulutusrahasto palkitsee 390 euron suuruisella, verottomalla ammattitutkintostipendillä alle 64-vuotiaat aikuiset, jotka ovat suorittaneet hyväksyttävästi näyttötutkintojärjestelmän mukaisen kokotutkinnon. Edellytyksenä on mm., että hakija on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. OAKK:n toimisto neuvoo hakumenettelyssä. Lisätiedot osoitteessa www.koulutusrahasto.fi

Yhteyshenkilö(t)

Kouluttaja Anu Holappa, p. 044 703 7872, anu.holappa(a)oakk.f

Hae koulutukseen tästä.

Takaisin edelliselle sivulle