Vartijan ammattitutkinto

Hakuaika päättynyt

25.07.2016

Ajankohta

15.08.2016, kesto 180 pv

Kuvaus

HOX HOX!!!! Koulutuksesta infotilaisuus 11.7.2016 klo 12.00 Ylivieskan Liikuntakeskus, Närhitie 2, 84100 YLIVIESKA

KOHDERYHMÄ/PÄÄSYVAATIMUKSET: TE-toimiston asiakkaat, jotka soveltuvat koulutukseen ja koulutuksen tavoiteammatissa toimimiseen.

KOULUTUKSEN TAVOITTEENA on antaa opiskelijoille valmiudet toimia vartijan tehtävissä vartioimisliikkeissä, kaupan alalla tai teollisuudessa. Koulutus valmistaa vartijan ammattitutkinnon suorittamiseen. Tavoitteena on suorittaa vartijan ammattitutkinto ja kehittää omaa osaamista turvallisuusalalla.

Lisätiedot

Koulutus edellyttää hyvää terveyttä ja nuhteetonta taustaa ja riittävää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Käytännön kielitaito (englanti) ja varusmiespalveluksen suorittaminen katsotaan eduksi. Poliisiviranomainen selvittää koulutukseen valittujen sopivuuden vartijaksi koulutettavaksi.

**Huom! Koulutuksen järjestäjä hankkii poliisiviranomaisilta lausunnon esteettömyydestä osallistua vartijakoulutukseen niistä henkilöistä, jotka haastatteluun perusteella päätetään valita koulutukseen. Lopullinen valinta tehdään esteettömyyslausuntojen saapumisen jälkeen.**

Ammattitutkinnon suorittamisen tavoitteena on kouluttaa opiskelijat asiakaspalvelutaitoisiksi vartiointialan ammattilaisiksi, jotka läpäisevät vartijan ammattitutkinnon perusteiden mukaisen näyttötutkinnon koulutuksen päättymiseen mennessä. Tutkintovaatimusten ohella koulutuksen tavoitteena on tarjota opiskelijoille toimivat yhteydet alan työnantajiin sekä ohjausta ja työnhakuvalmennusta työllistymisen helpottamiseksi.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:

– Vartijan työn perusteet

– Vartijan peruskurssi

– Vartiointitoiminta turvallisuusalalla

– Pelastustoiminta

– Turvallisuustekniikka

– Uhkatilanteiden hallinta

– sekä 2-3 seuraavista valinnaisista osista:

– Järjestyksenvalvonta

– Henkilöturvallisuus

– Kuljetusturvallisuus

– Myymäläturvallisuus

– Paikallisvartiointi

– Piirivartiointi ja hälytystehtävät

– Turvatarkastus

– Sammutusmies

– Vastaanottopalvelut

– Yrittäjyys

Koulutuksen kesto on yhteensä 1260 h (180 päivää), josta etäopetuksen osuus on 168 h ja työssäoppimisen osuus 280 h. Työssäoppimisen tulee tapahtua alan työtehtävissä niin, että harjoittelu tukee olennaisella tavalla opintojen edistymistä ja tiedollisen osaamisen soveltamista käytännön työtilanteisiin ja siten valmentaa opiskelijaa monipuolisesti näyttötutkinnon läpäisemiseen.

Lisätietoja koulutuksesta saat koulutuksen järjestäjältä, Oulun aikusikoulutuskeskus Oy, koulutuspäällikkö Martti Hautamäki, +358 44 7037708 etunimi.sukunimi@oakk.fi

Hae koulutukseen täyttämällä TE-palveluiden sähköinen hakulomake tai TE-toimistosta saatava hakulomake. Sähköiseen hakulomakkeeseen pääset koulutusilmoituksen kohdasta ”Hae tähän koulutukseen” ja kirjautumalla TE-toimiston sähköiseen Oma asiointi –palveluun. Voit etsiä sinulle sopivia koulutuksia ja hakea koulutuksiin myös kirjautumalla suoraan Oma asiointi –palveluun osoitteessa www.te-palvelut.fi > Oma asiointi, kohta Kaikki palvelut > Työvoimakoulutus.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”Tarkemmat perustelut”, sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella. Voit seurata hakemuksesi tilannetta Oma asiointi –palvelussa. Palvelun käyttö edellyttää henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia. Koulutukseen hakeneille lähetetään valintatiedot postitse, ellei koulutusilmoituksessa toisin mainita.

Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta, p. 0295 020 702.

Koulutuspaikan osoite

Ylivieskan Liikuntakeskus, Närhitie 2, Ylivieska

Koulutuspaikkoja

16

Takaisin edelliselle sivulle