Vartijan ammattitutkinto

Ajankohta

30.01.2017, kesto 180 pv/8,5 kk

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille valmiudet toimia vartijan tehtävissä vartioimisliikkeissä, kaupan alalla tai teollisuudessa. Koulutus valmistaa vartijan ammattitutkinnon suorittamiseen. Tavoitteena on suorittaa vartijan ammattitutkinto ja kehittää omaa osaamista turvallisuusalalla.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston asiakkaat, jotka soveltuvat koulutukseen ja koulutuksen tavoiteammatissa toimimiseen.

Lisätiedot

Tervetuloa koulutuksen infotilaisuuteen maanantaina 9.1.2017 klo 14.00, Oulun Osaamiskeskus, Kotkantie 3, Oulu

Koulutus edellyttää hyvää terveyttä ja nuhteetonta taustaa sekä riittävää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Käytännön kielitaito (englanti) ja varusmiespalveluksen suorittaminen katsotaan eduksi. Poliisiviranomainen selvittää koulutukseen valittujen sopivuuden vartijaksi koulutettavaksi.
Koulutuksen järjestäjä hankkii poliisiviranomaisilta lausunnon esteettömyydestä osallistua vartijakoulutukseen niistä henkilöistä, jotka haastatteluun perusteella päätetään valita koulutukseen. Lopullinen valinta tehdään esteettömyyslausuntojen saapumisen jälkeen.

Ammattitutkinnon suorittamisen tavoitteena on kouluttaa opiskelijat asiakaspalvelutaitoisiksi vartiointialan ammattilaisiksi, jotka läpäisevät vartijan ammattitutkinnon perusteiden mukaisen näyttötutkinnon koulutuksen päättymiseen mennessä. Tutkintovaatimusten ohella koulutuksen tavoitteena on tarjota opiskelijoille toimivat yhteydet alan työnantajiin sekä ohjausta ja työnhakuvalmennusta työllistymisen helpottamiseksi.

Koulutuksen sisältö:
– Vartijan työn perusteet
– Vartijan peruskurssi
– Vartiointitoiminta turvallisuusalalla
– Pelastustoiminta
– Turvallisuustekniikka
– Uhkatilanteiden hallinta

– sekä 2-3 seuraavista valinnaisista osista:
– Järjestyksenvalvonta
– Henkilöturvallisuus
– Kuljetusturvallisuus
– Myymäläturvallisuus
– Paikallisvartiointi
– Piirivartiointi ja hälytystehtävät
– Turvatarkastus
– Sammutusmies
– Vastaanottopalvelut
– Yrittäjyys

Koulutuksen kesto on yhteensä 180 päivää, josta etäopetuksen osuus on 24 pv ja työssäoppimisen osuus 40 pv. Työssäoppimisen tulee tapahtua alan työtehtävissä niin, että harjoittelu tukee olennaisella tavalla opintojen edistymistä ja tiedollisen osaamisen soveltamista käytännön työtilanteisiin ja siten valmentaa opiskelijaa monipuolisesti näyttötutkinnon läpäisemiseen.

Lisätietoja koulutuksesta saat koulutuksen järjestäjältä Oulun Osaamiskeskus Oy, kouluttaja Ari Autio, p. 044 703 7851 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@oakk.fi.

Hae koulutukseen täyttämällä TE-palveluiden sähköinen hakulomake tai TE-toimistosta saatava hakulomake. Sähköiseen hakulomakkeeseen pääset koulutusilmoituksen kohdasta ”Hae tähän koulutukseen” ja kirjautumalla TE-toimiston sähköiseen Oma asiointi -palveluun. Voit etsiä sinulle sopivia koulutuksia ja hakea koulutuksiin myös kirjautumalla suoraan Oma asiointi -palveluun osoitteessa www.te-palvelut.fi > Oma asiointi, kohta Kaikki palvelut > Työvoimakoulutus.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”Tarkemmat perustelut”, sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella. Voit seurata hakemuksesi tilannetta Oma asiointi -palvelussa. Palvelun käyttö edellyttää henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia. Koulutukseen hakeneille lähetetään valintatiedot postitse.

Tietoa työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta, p. 0295 020 702 tai sähköpostilla koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Koulutuspaikan osoite

Kotkantie 3, Oulu

Koulutuspaikkoja

16

Takaisin edelliselle sivulle