Vartijan ammattitutkinto

Ajankohta

15.08.2016, kesto 180 pv

Kuvaus

KOHDERYHMÄ/PÄÄSYVAATIMUKSET: TE-toimiston asiakkaat, jotka soveltuvat koulutukseen ja koulutuksen tavoiteammatissa toimimiseen.

KOULUTUKSEN TAVOITTEENA on antaa opiskelijoille valmiudet toimia vartijan tehtävissä vartioimisliikkeissä, kaupan alalla tai teollisuudessa. Koulutus valmistaa vartijan ammattitutkinnon suorittamiseen. Tavoitteena on suorittaa vartijan ammattitutkinto ja kehittää omaa osaamista turvallisuusalalla.

Lisätiedot

Koulutus edellyttää hyvää terveyttä ja nuhteetonta taustaa ja riittävää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Käytännön kielitaito (englanti) ja varusmiespalveluksen suorittaminen katsotaan eduksi. Poliisiviranomainen selvittää koulutukseen valittujen sopivuuden vartijaksi koulutettavaksi.

Koulutukseen hakeudutaan ensisijaisesti SÄHKÖISELLÄ HAKEMUKSELLA, osoitteessa www.te-palvelut.fi > haussa oleva työvoimakoulutus tai TE-toimistosta saatavalla lomakkeella.

**Huom! Koulutuksen järjestäjä hankkii poliisiviranomaisilta lausunnon esteettömyydestä osallistua vartijakoulutukseen niistä henkilöistä, jotka haastatteluun perusteella päätetään valita koulutukseen. Lopullinen valinta tehdään esteettömyyslausuntojen saapumisen jälkeen.**

Ammattitutkinnon suorittamisen tavoitteena on kouluttaa opiskelijat asiakaspalvelutaitoisiksi vartiointialan ammattilaisiksi, jotka läpäisevät vartijan ammattitutkinnon perusteiden mukaisen näyttötutkinnon koulutuksen päättymiseen mennessä. Tutkintovaatimusten ohella koulutuksen tavoitteena on tarjota opiskelijoille toimivat yhteydet alan työnantajiin sekä ohjausta ja työnhakuvalmennusta työllistymisen helpottamiseksi.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ:
– Vartijan työn perusteet
– Vartijan peruskurssi
– Vartiointitoiminta turvallisuusalalla
– Pelastustoiminta
– Turvallisuustekniikka
– Uhkatilanteiden hallinta

– sekä 2-3 seuraavista valinnaisista osista:
– Järjestyksenvalvonta
– Henkilöturvallisuus
– Kuljetusturvallisuus
– Myymäläturvallisuus
– Paikallisvartiointi
– Piirivartiointi ja hälytystehtävät
– Turvatarkastus
– Sammutusmies
– Vastaanottopalvelut
– Yrittäjyys

Koulutuksen kesto on yhteensä 1260 h (180 päivää), josta etäopetuksen osuus on 168 h ja työssäoppimisen osuus 280 h. Työssäoppimisen tulee tapahtua alan työtehtävissä niin, että harjoittelu tukee olennaisella tavalla opintojen edistymistä ja tiedollisen osaamisen soveltamista käytännön työtilanteisiin ja siten valmentaa opiskelijaa monipuolisesti näyttötutkinnon läpäisemiseen.

LISÄTIETOA KOULUTUKSESTA saa kouluttajan järjestämässä KOULUTUSINFOSSA (aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin) tai suoraan kouluttajalta Ari Autio/Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy sähköpostilla etunimi.sukunimi@oakk.fi.

Koulutushakemuksesi tilannetta voi seurata myös internetissä: www.te-palvelut.fi > Asioi verkossa >työvoimakoulutus. Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia.

TIETOA työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta 0295 020 702 tai sähköpostilla koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Valintatiedot lähetetään vain postitse. Oppilaitoksella ei ole opiskelija-asuntolaa. Oulun Osaamiskeskus Oy on Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy:n tytäryhtiö.

Koulutuspaikan osoite

Närhitie 2, Ylivieska

Koulutuspaikkoja

16

Takaisin edelliselle sivulle