• Olet tässä:
  • Etusivu
  • Oma polku löytyy! #osaaviaonnistujia

Oma polku löytyy! #osaaviaonnistujia

omapolku_kaverikuvaOmapolku työelämään tarjoaa vuoden 2017 loppuun saakka ilmaista uraohjausta kaikenikäisille ammattiin valmistuneille ja valmistumassa oleville. Projektin kautta saa esimerkiksi neuvoja työnhaun asiakirjojen laatimiseen ja tukea työnhaun eri vaiheisiin. Lisäksi Omapolun asiakas voi suorittaa erilaisia työelämässä tarvittavia lyhyt- ja lupakorttikoulutuksia. Projekti palvelee Oulun, Iin, Limingan, Utajärven ja Muhoksen alueella.

Projektia rahoittavat Euroopan Sosiaalirahasto (ESR), Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Oulun kaupunki, Iin, Muhoksen, Utajärven ja Limingan kunnat, Osuuskauppa Arina sekä Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy.

Kuvassa Omapolun uraohjaajat Marjo Kumpulainen (projektipäällikkö vas. ylhäällä), Jorma Rajaniemi, Tea Remahl (vas. alhaalla) ja Elina Kemi. Tältä nelikolta löytyy vinkki visaisimpaankin työnhakuun liittyvään solmukohtaan.

Sinnikkyys palkittiin! – Uratarina: Laura Huhtala

Laura_Huhtala

Oululainen 22-vuotias lähihoitaja Laura Huhtala löysi työpaikan oltuaan pari kuukautta mukana Omapolku työelämään -projektissa. Hänen kohdallaan sinnikkyys palkittiin. Piilotyöpaikka löytyi.

– Äitiysloma alkoi loppua ja tuli työnsaannin osalta hieman epävarma olo. Päätin hakea työnhakuun apua Omapolku työelämään -projektin kautta. Aluksi menin projektin järjestämään sote-alojen rekrytointitapahtumaan. Sieltä sain hyviä vinkkejä ja kontakteja, kertaa Laura matkaansa kohti uutta työtä.

– Myöhemmin ohjaajan kanssa hiottiin kuntoon avoin hakemus ja cv sekä harjoiteltiin haastattelussa onnistumista. Tämä lisäsi rohkeutta ottaa yhteyttä työnantajiin. Lähetin avoimen hakemuksen noin 50 työpaikkaan ja yksi työnantaja kutsui haastatteluun ja melko pian työt alkoivat määräaikaisena oululaisessa päiväkodissa. Mahtavaa! En olisi uskonut, että työllistyn näin nopeasti.

Aikaisempi työ loi pohjaa – Uratarina: Nina Syrjänen

Nina_Syrjanen

Oululainen Nina Syrjänen opiskeli aluksi kokiksi ja tarjoilijaksi, mutta omimmaksi alaksi osoittautui koulunkäynnin ohjaajan työ. Työpaikka löytyi Omapolku työelämään -projektin avulla.

– Kokkina ja tarjoilijana pääsin toteuttamaan itseäni ja omia taitojani. Nautin asiakaspalvelutilanteista. Rauhallinen ote työhön tuli opittua ja piti pystyä keskittymään yksilöön. Ajan mittaan tämä asia on vahvistunut työelämässä, Nina miettii aiemmasta ravintola-alan työstään.

Ninan sydän kuitenkin sanoi, että hänen pitäisi suunnata lasten ja nuorten parissa tehtävään työhön. Hän pääsi opiskelemaan OAKK:een koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajan ammattitutkintoa.

– Aikaisemmasta työstä olin jo oppinut ihmisten kohtaamisen sekä paineen alla työskentelyn. Koulunkäynnin ohjaajaksi opiskelu antoi vielä paljon enemmän kuin osasin odottaa: kasvua ja kehitystä ihan ihmisenäkin. Sain myös paljon uusia opiskelukavereita ja ystäviä.

Nina sai kouluttajalta vinkin Omapolku työelämään -projektista ja päätti ottaa yhteyttä, koska varsinkin työnhaun kirjallinen puoli – CV:n ja hakemuksen tekeminen – aiheutti huolta.

– Otin mielelläni vastaan työnhakutaitojen ohjausta ja olin tyytyväinen uraohjaajan kanssa tekemääni yhteistyöhön. Se johti sitten nopeaan työllistymiseen valmistumisen jälkeen, vajaassa kuukaudessa. Olin todella yllättynyt.

Tekstit: Marjo Kumpulainen, Jorma Rajaniemi | Kuvat: Elina Aronen-Raappana, Jorma Rajaniemi

#onnistuviaosaajia #ammatillinenkoulutus