• Olet tässä:
  • Etusivu
  • Omalla polulla, uudella uralla

Omalla polulla, uudella uralla

case_ari_kauranen

Olen aikaisemmalta koulutukseltani tradenomi, mutta ala ei tuntunut omalta. Olin jo pitkään miettinyt alanvaihtoa, kun sitten löysin OAKK:n Omapolku-projektin. Omapolku tarjosi mahdollisuuden käydä tutustumassa minua kiinnostavaan hierojakoulutukseen. Ammatilliset vaihtoehtoni olivat täysin auki ennen tätä tutustumista, mutta sen jälkeen minulla oli vahva mielikuva: tänne minä haluan!

Pääsin opiskelemaan hierojan ammattitutkintoa OAKK:n Hierojaklinikalle ja huomasin, että ennakko-odotukseni pitivät paikkansa. Oli sellainen paikka, josta pidin ja opiskelu sujui. Porukkaan sattui mukavia opiskelukavereita, ja yhteishenki oli hyvä. Tämä kaikki vaikuttaa siihen, että opiskelupaikassa viihtyy. Kouluttajat olivat hyviä. Oli helppoa olla innostunut tekemisestä ja opiskelusta! Opiskelu oli erilaista kuin mihin aiemmin olen tottunut: ei annettu valmiita toimintamalleja tai opeteltu asioita ulkoa, vaan kouluttajat tukivat omatoimisuutta ja itsenäistä ajattelua.

Hierojan työ on todellista asiakaspalvelutyötä. Asiakkaiden kohtaamisesta ei tehty isoa numeroa, vaan luonnollinen jatkumo alun teoriaopinnoille. Teimme hierontoja aluksi luokkakavereillemme, minkä jälkeen kohtasimme aitoja asiakkaita. Aluksi jännitti, mutta jännityksestä pääsi nopeasti ohi – ovathan Hierojaklinikan asiakkaat hyväntuulisia.

Vauhdilla työelämään

Valmistuin koulutetuksi hierojaksi perjantaina 4.7.2014, ja seuraavana maanantaina aloitin työt! Työskentelen osuuskunnan kautta hierojana eräällä kuntosalilla. Itsekin olen harrastanut kuntosalilla käyntiä, ja harrastuksesta on ollut hyötyä opinnoissa sekä työssä. Minulla oli jo valmiiksi pohjatietoa anatomiasta ja tietoa oli helppo syventää. Asiakkaitaan ymmärtää, kun omat harrastukset ovat samanlaisia kuin heillä. Hukkaan eivät ole menneet tradenomiopinnotkaan: osuuskuntaympäristössä työskennellessä on hyvä olla perillä siitä, miten liikemaailma toimii.

Syksyllä 2014 minut valittiin OAKK:n vuoden opiskelijaksi. Tämä oli minulle mieluinen yllätys, jota en osannut odottaa. Valinta lisäsi opiskelumotivaatiotani entisestään. Vuoden opiskelijan valinta on hyvä juttu, koululta osoitus siitä, että opiskelijoita arvostetaan.

Yhä syvempää osaamista

Kun ammattitutkinto-opinnot olivat lopuillaan, oli Hierojaklinikalla alkamassa hierojan erikoisammattitutkinto. Koulutuksen aiheet olivat mielenkiintoisia ja halusin oppia lisää. Niinpä hain koulutukseen ja pääsin. Erikoisammattitutkinto on monimuoto-opiskelua, joka sopii tietojen syventämiseen hyvin ja rytmittyy toimivasti osa-aikaisen työni kanssa. Opittuja asioita pääsee heti harjoittelemaan asiakkaiden kanssa.

Erikoisammattitutkinto tuo minulle lisätietoa kivunhoidosta, nivelten liikkuvuuden edistämisestä, urheilijan lihashuollosta sekä hierontatyön asiantuntijana toimimisesta. Nämä ovat isoja kokonaisuuksia, joissa oppii ymmärtämään kipujen syitä ja lievittämistä, työskentelyä esimerkiksi osana urheilijan tukitiimiä, kehittämään omaa työtänsä tai jopa opettamaan hieromista. Opiskelu on vaativaa, mutta siihen käytetty aika ei mene hukkaan. Suosittelen koulutusta kaikille hierojille. Valmistuin kesällä 2015, ja suunnittelen jo opintoja tästäkin eteenpäin.

Kiitos yhteisistä ajoista kaikille opiskelukavereille ja kouluttajille! Te teitte opiskelusta niin mukavaa kuin se on ollut.

Teksti: Heli Perkkiö  |  Kuva: Maria Mannermaa

Kiinnostuitko hierojan ammatista? Hakeudu hierojan ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen!