Cxense Display

Ammattiosaajia omistajanvaihdoksiin 2012-2013

Ammattiosaajia omistajanvaihdoksiin on Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävään liittyvä valtakunnallinen hanke. Hankkeen kokonaistavoitteena on lisätä omistajanvaihdoksiin liittyvää paikallisten toimintamallien tuntemusta ja niiden levittämistä valtakunnallisesti.

Hankkeessa alueelliset toimijat kehittävät valtakunnallisesti sovellettavia toimintamalleja valmistuvien opiskelijoiden kytkemiseksi vaihdostilanteisiin. Hankkeessa kehitetään erilaisia palvelutuotteita, joilla voidaan vastata yrittäjäpolvenvaihdoksen haasteisiin.

Hankkeessa toteutetaan toimenpiteitä seuraavilla osa-alueilla:

  • paikallisten toimijoiden palveluiden ja toimintojen kartoitus
  • omistajanvaihdostilanteessa tarvittava jatkavan yrittäjän osaamisen kehittäminen
  • kohtaamisten helpottaminen omistajanvaihdostilanteissa
  • kehitettyjen mallien ja käytänteiden levittäminen valtakunnan tasolla
  • verkostoituminen niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin.

OAKK:ssa käynnistetään hankkeen kuluessa aloittavien yrittäjien mentoritoiminta. Yrittäjän ammattitutkintokoulutuksessa kaikilla opiskelijoilla on mentori ja toimintaa tullaan laajentamaan alumnitoiminnan suuntaan. Lisäksi järjestetään Innostu Yrittäjyydestä –teemaseminaareja, joissa kohderyhmänä ovat OAKK:n opiskelijat ja kouluttajat. Seminaareissa vierailee yrittäjiä, jotka ovat läpikäyneet omistajanvaihdostilanteen ja lisäksi niissä tuodaan esiin erilaisia tapoja käynnistää yritystoiminta.

Toteuttajat

Hanke on valtakunnallinen ja sitä koordinoi Pohjois-Karjalan Aikuisopisto Joensuussa. Mukana ovat myös Ammattiopisto Lappia, Edupoli, Etelä-Savon ammattiopisto, Faktia Koulutus, JAKK,  Keski-Pohjanmaan aikuisopisto, Lapin ammattiopisto, Länsirannikon Koulutus Oy WinNova, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto, Ylä-Savon ammattiopisto ja Yrkesakademin i Österbotten.

Yhteystiedot

Tiina Niemelä
p. 044 703 7739
tiina.niemela(at)oakk.fi

Print

Lue lisää hankkeesta ja sen toiminnasta.

Takaisin projektilistaan