Cxense Display

OpinOvi / OpinTori 1.3.2009–30.4.2013

Tavoite

OAKK oli mukana valtakunnallisen Opin Ovi -hankeperheen (= valtakunnallinen ESR-kehittämisohjelma Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelun kehittämisellä 2008-2013) OpinTori -projektissa Pohjois-Pohjanmaalla, jota koordinoi Oulun seudun ammattikorkeakoulu. OpinTori -projektin tavoitteena oli muodostaa Pohjois-Pohjanmaalle neljä alueellista ammatillisen aikuisopiskelun ja täydennyskoulutuksen hakeutumisvaiheen ohjaus- ja neuvontapalveluverkostoa.

Alueet olivat Oulun seutu, Raahen seutu, Oulun Eteläinen ja Koillismaa. Verkostojen avulla oli tavoitteena luoda asiakaslähtöinen, yhden luukun periaatteen mukaisesti toimiva palvelumalli.

Projektin tavoitteita olivat myös:

  • hakevan ja hakeutumisvaiheen ohjaus- ja neuvontapalveluiden saavutettavuuden parantaminen
  • ohjaus- ja neuvontatyötä tekevien henkilöiden asiantuntemuksen lisääminen
  • yhteistyön tiivistäminen työ- ja elinkeinoelämän välillä
  • uusien toimintatapojen luominen ja käyttöönotto.

OpinTori -projektin kohderyhmä:

Projektin ensisijaisena kohderyhmänä olivat ohjaus- ja neuvontatyötä tekevät henkilöt toteuttajaorganisaatioissa, työ- ja opetushallinnon organisaatioissa ja hankkeissa, työpaikoilla sekä kolmannella sektorilla. Projektin välilliseen kohderyhmään kuuluivat työelämän organisaatiot ja aikuiskoulutuksesta kiinnostuneet, sitä tarvitsevat tai suunnittelevat aikuisopiskelijat, sekä aikuiskoulutuksessa aliedustettuna olevat ryhmät.

Projektin tulokset:

Projektin tuloksena eri alueille perustetut aikuiskoulutuksen hakeutumisvaiheen ohjaus- ja neuvontapalveluverkostot jäivät elämään. Verkostot tarjoavat yhdessä palvelua asiakkaille monikanavaisesti (ohjaus kasvotusten, puhelimitse ja sähköpostitse) sekä kokoontuvat säännöllisesti kehittämään niin ohjauspalveluja kuin ohjaajien osaamistakin. Oulun seudulla Aikuiskoulutuksen ohjaus- ja neuvontapalvelu toimii aktiivisesti TE-toimiston Oulun toimipisteen aulassa. OpinTori – Aikuiskoulutuksen ohjaus- ja neuvontapalvelun esittelyn ja yhteystiedot löydät palvelun nettisivuilta http://www.opintori.info/ ja OAKK:n sivuilta: http://www.oakk.fi/hakijalle/opiskelu/.

Projektin aikaisista toimenpiteistä sekä projektin tuloksista voit lukea lisää projektin loppuraportista, jonka löydät täältä.

Lisätiedot:

Lisätietoja OpinTori -projektista saat osoitteesta www.opinovi.fi/index.php sekä OAKK:n OpinTori -asiantuntijalta: Teea Oja, p. 044 703 7890, teea.oja(a)oakk.fi

Takaisin projektilistaan