Cxense Display

OVET Osaamisen varmistaminen ennen tutkintotilaisuutta

Ajankohta

5/2015–12/2016

Tavoitteet ja tulokset

Hankkeen tavoitteena oli lisätä näyttötutkintoprosessin vaikuttavuutta ja tuloksellisuutta mahdollistamalla tutkinnon suorittajalle aiempaa yksilöllisempiä polkuja tutkintoprosessissa ja parantaa tutkinnon suorittajan mahdollisuuksia suorittaa tutkintotilaisuuksia ilman näyttötutkintoon valmistavaa koulutusta.

Hankkeessa kehitettiin konkreettisia työkaluja osaamisen  tunnistamiseksi hakeutumisvaiheessa ja osaamisen varmistamiseksi  ennen näyttötutkintojen tutkintotilaisuuksia yhteistyössä työelämän edustajien kanssa. Yksi osaamisen tunnistamisen työkalu on esimerkiksi  sähköinen mobiililaitteilla toimiva versio Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon Hoito ja huolenpito tutkinnon osaan.

Testauksen ja palautteen jälkeen työkaluja on jaettu hankkeen osatoteuttajien kouluttajille, ohjaajille ja kouluttajille ja ne on otettu käyttöön. Niitä hyödynnetään mm. tutkinnon suorittajien itsearvioinnissa, tutkinnon suorittamisen henkilökohtaistamisessa ja työpaikoilla tapahtuvassa ohjaamisessa.   Työkalut ovat levinneet kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan työpaikoille hankkeen osatoteuttajien verkostoissa.

Rahoittaja

Print
Toteuttajat

  • Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä/Luksian aikuisopisto (koordinaattori)
  • Kotkan – Haminan seudun koulutuskuntayhtymä/Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto
  • Satakunnan koulutuskuntayhtymä, Sataedu
  • Vantaan kaupunki, Vantaan ammattiopisto Varia
  • Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy
  • Aikuiskoulutuskeskus Kouvola

Yhteyshenkilö

Sirkku Mäkivuoti, p. 044 703 7795, sirkku.makivuoti(a)oakk.fi

Takaisin projektilistaan