Cxense Display

PILVI 2 – Pilvipalveluiden käyttöönotto, käyttö ja liiketoiminnan kehittäminen pk-yrityksille ja ammatinharjoittajille

PK-Pilvi 2 on valtakunnallinen hanke, joka päämääränä on auttaa erityisesti pieniä ja myös isompia yrityksiä käyttämään pilvipalveluita, jotta tieto on paremmassa tallessa kuin mahdollisesti pian kärähtävän vanhan uskollisen PC:n kovalevyllä näin kärjistettynä. Meillä on useampia paikallisia yhteistyökumppaneita, jotka tarjoavat palvelujaan pilottiyrityksille edulliseen hintaan.

Paikalliset yhteistyökumppanimme ovat:

Pk-Pilvi 2 projektipäällikkö koordinoi ja laittaa alkuun tapaamiset kiinnostuneiden yrittäjien kanssa. Prosessi etenee seuraavasti:

  • Kartoituskäynti projektipäällikön ja sopivien yhteistyökumppaneiden kanssa.
  • Näissä tapaamisissa käymme yhteistyökumppaneiden kanssa kartoittamassa kunkin kiinnostuneen tilanteen ja he antavat oman tarjouksensa kunkin tarpeiden mukaan.
  • Tämän jälkeen yrittäjä itse valitsee sopivan/sopivat yhteistyökumppanin ja hanke seuraa toimenpiteiden edistymistä.
  • Projektin loppuvaiheessa projektin edustaja ja toimittaja käyvät yrittäjän kanssa läpi prosessin ja sen etenemisen sekä otamme palautteen itse kunkin toiminnasta.
  • Tässä pilottivaiheessa on tarkoitus pitää hinnat mahdollisimman matalina potentiaalisille pilottiyrityksille.

Valtakunnallisesti PK-Pilvi 2-hankkeen sivustosta on tarkoitus tehdä paikka, josta pilvipalveluista kiinnostunut pk-yrittäjä saa vastauksia kysymyksiinsä. Sivuilla voit tutustua tarkemmin myös hankkeen valtakunnallisiin tavoitteisiin. Lisäksi kannattaa tutustua Artikkeli-osastoon, jossa on mm. oppaita it-käyttöön sekä aiemmassa projektissa olleiden yrittäjien kokemuksia luettavaksi. Paikallisesti yhdessä Vaasan Aikuiskoulutuskeskuksen kanssa olemme tekemässä visuaalista liiketoimintasuunnitelmaa, joka tulee olemaan kaikkien käytettävissä em. sivuston kautta.

Valtakunnallisen hankkeen koordinaattorina toimii Tampereen Aikuiskoulutuskeskus. Muut oppilaitoskumppanit ovat Oulun Aikuiskoulutuskeskus, Vaasan Aikuiskoulutuskeskus ja Länsirannikon Koulutus Oy, WinNova, Amiedu ja Turun akk. Yhteistyökumppaneita valtakunnallisesti ovat mm. Ensimetri, Neoxen Oy ja Triuvare Oy sekä alueelliset yrittäjäyhdistykset.

Hankkeen kohderyhmää ovat pk-yrittäjät ja ammatinharjoittajat ko. aikuiskoulutuskeskusten alueelta. PILVI-hanke kuuluu Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävään, jota rahoittaa Opetushallitus ja Pirkanmaan ELY-keskus.

Hankkeen rahoitus

PILVI-hanke kuuluu Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävään, jota rahoittaa Opetushallitus.

Print

Yhteystiedot: Pia Puustjärvi, p. 044 703 7760, pia.puustjarvi(a)oakk.fi

www.pk-pilvi.fi