Cxense Display

MAKE – Maahanmuuttajien ammatillisen aikuiskoulutuksen kehittäminen

Projektin tulokset

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus, Oulun Aikuiskoulutuskeskus ja Vaasan aikuiskoulutuskeskus ovat laatineet MAKE-hankkeessa Opetushallituksen rahoituksen avulla Suosituksen ammatillisessa koulutuksessa opiskelevien maahanmuuttajien tukitoimista. Suosituksessa kuvataan tukitoimien toteuttamista edellä mainituissa oppilaitoksissa ja ehdotetaan ratkaisuja tuen järjestämiseen ja sisältöihin. Suosituksessa käsitellään lisäksi ammatinkouluttajien ja S2-kouluttajien välistä yhteistyötä ja kouluttajien osaamisen kehittämistä.

Katsomalla muutaman minuutin pituisen videon saa yleiskuvan hankkeesta ja sen tuotoksista:

https://www.youtube.com/watch?v=56EjQuet3k0

 Toivomme, että Suosituksen käytännönläheiset ehdotukset ja Välinesalkun tuotekortit auttavat tukitoimien kehittämisessä.

Tämän linkin kautta voi selailla Suositusta: Make

Ja tämän kautta Suosituksen voi halutessaan myös tallentaa tai tulostaa: https://mfilesdocs.takk.fi/siirtoaineisto/Make

Projektin tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on mallintaa maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden tukitoimien prosessia koulutuksen orientointivaiheessa, valmistavan koulutuksen aikana ja tutkinnon suorittamisessa. Tuen muodot, menetelmät ja toimintatavat mallinnetaan ja systematisoidaan.

Oulun Aikuiskoulutuskeskuksessa hankkeen painopiste on sosiaali- ja terveysalan sekä hotelli- ja ravintola-alan perustutkinnoissa opiskelevien maahanmuuttajien suomen kielen opiskelun sisältöjen ja järjestämiseen liittyvien käytänteiden kehittäminen.

Kesto: 1.6.2012–31.12.2013

Rahoittaja:
Opetushallitus

Print

Toteuttajat:
TAKK (koordinaattori), VAKK ja OAKK

Yhteyshenkilö:
Marjo Kumpulainen, 044 703 7803
marjo.kumpulainen(at)oakk.fi

Takaisin projektilistaan